Suora

  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Urheiluruutu

Mika Poutala luisteli palkintopallille 1 000 metrillä

Mika Poutala luisteli kolmanneksi 1 000 metrillä pikaluistelun maailmancup-kilpailussa Salt Lake Cityssä. Aika 1.07,24 on Poutalan uusi ennätys. Parannusta edelliseen ennätykseen tuli lähes sekunti.

urheilu

Poutalan aiempi ennätys 1 000 metrillä oli 1.08,14. Yhdeksän sekunnin kymmenyksen ennätysparannus siivitti Poutalan kilpailussa kolmanneksi. Palkintokorokesija oli täpärä, sillä Etelä-Korean Mo Tae-Burn jäi hänestä vain kaksi sekunnin sadasosaa.

- Olen kaksi päivää tuntenut itseni hyvin vahvaksi. Eilen tuli yliyrittämisellä pilattua 500 metriä. Tänään päätin ottaa alun rauhallisesti ja jättää paukkuja viimeiselle kierrokselle. Taktiikka toimi erinomaisesti. Kaarteet menivät hyvin ja sain vedettyä suorat tosi rennosti. En minä itsekään olisi uskonut, että tänään tulisi näin hyvä luistelu, iloitsi Mika Poutala välittömästi luistelunsa jälkeen.

- Meille oli tämä Pohjois-Amerikan jakso selkeää eteenpäinmenoa Euroopan kisoista. Kaikki pystyivät parantamaan suorituksiaan. Nyt palaamme kotiin. Vuorossa on lepoa ja harjoittelua. Valmistautuminen MM-kisoihin ja olympialaisiin jatkuu, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Voittoon luisteli - kuten kauden aiemmissakin 1 000 metrin kilpailuissa - Yhdysvaltain Shani Davis. Davisin aika 1.06,67 oli 0,57 sekuntia parempi kuin Poutalan. Etelä-Korean Lee Kyou-Hyuk oli toinen ajalla 1.07,07.

SE-tulos, 1.07,00, on loukkaantuneen Pekka Koskelan nimissä.

MAAILMANCUP, SALT LAKE CITY 1 000 m, miehet A-ryhmä

  1. Shani Davis USA 1.06,67
    1. Kyou-Hyuk Lee KOR 1.07,07
    Mika Poutala 1.07,24
  1. Tae-Burn Mo KOR 1.07,26
  2. Chad Hedrick USA 1.07,33
  3. Jeremy Wotherspoon CAN 1.07,77
  4. Nico Ihle GER 1.07,87
  5. Lars Elgersma NED 1.07,87

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat