Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Stén ja Nieminen soutivat olympiahopealle!

Suomalaissoutajat Sanna Stén ja Minna Nieminen ovat voittaneet kevyen pariairokaksikon olympiahopeaa. Kaksikko täytti Suomen olympiajoukkueen kolmen mitalin tavoitteen komealla taistelulla.

urheilu

Suomalaiskaksikko oli kolmantena kisan puolivälissä, kun 1000 metriä tuli täyteen. Kolmen kärki Saksa, Kanada ja Suomi olivat todella tiiviissä nipussa.

Viimeisen tonnin aikana Hollanti nousi mukaan voittotaisteluun. Suomi oli johdossa 1500 metrin merkillä, mutta Hollanti vaani tiukasti rinnalla.

Suomi oli terävin hampain kiinni voittotaistelussa viimeiseen asti, mutta aivan lopussa hollantilaiskaksikko Kirsten van der Kolk ja Marit van Eupen karkasi puoli veneenmittaa edelle. Kanadan kaksikko venytti olympiapronssille.

- Aika sanattomaksi vetää, mutta oli hyvä soutu. Ei varmisteltu, oli aika vaikea pitää airoja kädessä, mutta ei hävitty sillä ainakaan, Nieminen kommentoi hengästyneenä maalissa.

Suomalaiskaksikko raivasi tiensä olympiafinaaliin keräilyerien kautta, kun alkuerässä vauhti oli vielä kateissa. Missään vaiheessa iloiset suomalaiset eivät kuitenkaan epäilleet iskukykyään.

- Pitää vain luottaa itseensä ja tukea toista. Mennä yhdessä, tämä on tiimityötä. Pitää uskoa, että alkuerien jälkeen voi vielä nousta, Stén pohdiskeli.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat