Suora

  • Monte Carlo, lauantain huippuhetket
  • Urheiluruutu

Pitkämäen ja Wirkkalan nimet poistettu Tiibet-vetoomuksesta

Suomalaisten keihäänheittäjien Tero Pitkämäen ja Teemu Wirkkalan nimet on poistettu internetissä julkaistusta kansainvälisestä Tiibet-vetoomuksesta. Pitkämäki ja Wirkkala myöntävät allekirjoittaneensa vetoomuksen, mutta eivät tienneet osallistuvansa poliittiseen kannanottoon.

urheilu

Adressin nimiä kerättiin Berliinin Kultaisen liigan osakilpailun yhteydessä, mutta ilmeisesti kaikki urheilijat eivät tiedostaneet nimenkeruun tarkoitusta.

Pitkämäen ja Wirkkalan nimet poistettiin luettelosta, kun Pitkämäen manageri Tero Heiska otti yhteyttä listan julkaisseeseen järjestöön.

Allekirjoitukset on kerätty ennen Kultaisen liigan ensimmäistä osakilpailua, joka järjestettiin Berliinissä 1. kesäkuuta. Adressiin sai osallistua kirjoittamalla nimensä suurehkoon julisteeseen.

- Olympiakomiteassa villi veikkauksemme on, että Kultaisen liigan kilpailujen yhteydessä urheilijoille on työnnetty paperi, johon he ovat sitten kirjoittaneet nimensä, OK:n valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola kommentoi.

Adressin julkaisussa mukana olleen Amnestyn-ihmisoikeusjärjestön Suomen-osaston mukaan adressi on todellinen, mutta se on ilmeisesti kerätty Berliinin Kultaisen liigan kilpailussa urheilijoiden ruokajonossa, jossa urheilijat allekirjoittivat nimensä suureen julisteeseen. Amnesty pitää harmillisena ja valitettavana, että urheilijoiden nimiä on kerätty heidän sitä tiedostamattaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat