Curling: Suomi putoamassa Vancouverista

Suomen curlingjoukkuetta uhkaa putoaminen Vancouverin olympiakisoista. Suomi romahti viime vuonna EM-kisojen B-sarjaan ja menetti samalla tärkeitä olympiapisteitä Vancouveriin 2010. Suomi on olympiakarsinnoissa nyt putoajan paikalla, ja nousu B-sarjasta parrasvaloihin onkin kovan työn takana.

urheilu

Kapteeni Kalle Kiiskinen johdattaa Suomen nuoren curlingjoukkueen joulukuussa pelattaviin Ruotsin EM-kisoihin. Turnaus näyttää, jatkuuko Suomen taistelu olympiapaikasta.

Suomelta vaaditaan B-sarjan voittoa, jonka jälkeen edessä olisivat karsintapelit MM-kisoihin. Karsinnoissa B-sarjan voittaja saa vastaansa joukkueen, joka on sijoittunut A-sarjassa kahdeksanneksi. Suomen olisi pakko selvittää tiensä ensi huhtikuussa pelattaviin Kanadan MM-kisoihin, koska siellä taistellaan viimeisistä olympiapisteistä Vancouveriin.

Suomi hakee nousua Kiiskisen johdolla. Mukana pelaavat Teemu Salo, Jani Sullanmaa, Jari Rouvinen ja varapelaajana Juha Pekaristo. Suomi sijoittui Torinon olympiakisoissa hopealle. Vuoden 2006 joukkueen pelaajista mukana ovat vain Kiiskinen ja Salo. Kapteeni Markku Uusipaavalniemi ei mahdu Suomen uuteen ryhmään.

- Sukupolven vaihdos on meneillään. Uuden joukkueen ajaminen sisään ottaa oman aikansa. Juttua pitää kehittää kärsivällisesti, se on ainoa tie. Paluuta menneeseen ei ole, kapteeni Kiiskinen sanoi.

Torinon jälkeen alkoi alamäki

Torinon menestyksen jälkeen alkoi alamäki. Joukkueen mukaan Uusipaavalniemi halusi kerätä kaiken kunnian itselleen. Muut pelaajat joutuivat samalla arvostelun kohteeksi. Uusipaavalniemi moitti julkisuudessa muun muassa pelaajiensa heittotekniikkaa.

- Se oli kovin erilaista aikaa. Mutta emme halua muistella menneitä. On tämä nyt täysin erilainen joukkue. Henki on hyvä ja joukkue nuori, Teemu Salo muistutti.

Ruotsin EM-kilpailut järjestetään 6.-13. joulukuuta. EM-kisoissa Suomi tavoittelee siis B-sarjan voittoa ja nousua MM-kisoihin. Olympiakarsinnoissa Suomi on sijalla 12. Vancouveriin selviytyy vain 10 parasta maata. Ensi kevään MM-kisoissa ratkaistaan lopullisesti, mitkä maat pääsevät pelaamaan olympiamitaleista Vancouverissa 2010.

Karsintataulukossa Suomen edellä ovat muun muassa Tanska ja Kiina, joka on sijalla 10 ja kiinni viimeisessä olympiapaikassa. Kiinan etumatka Suomeen on 2,5 pistettä. Australia (sijalla 9) on neljän pisteen päässä.

Teemu Salo uskoo Suomen nousuun ja olympiapaikkaan, vaikka mahdollisuudet ovat pienet. Pelissä on myös Suomen olympiakomitean 20 000 euron tukipotti.

- Lisäksi lajin näkyvyys on huonompi, jos ei päästä olympiakisoihin. Se pitää ottaa myös huomioon, totta kai.

Lähteet: YLE, Petri Sjöblom

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat