Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria

Nieminen: En ole ehdolla Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen nimitettiin torstaina uuden suomalaista huippu-urheilua kehittävän työryhmän vetäjäksi. Samalla Nieminen ilmoitti, että hän ei ole pyrkimässä Olympiakomitean puheenjohtajaksi.

urheilu

- En missään tapauksessa ole ehdokkaana Olympiakomitean johtoon. Tämä huippu-urheilun strategian kehitystyön vetäjän paikka on minulle parhaiten sopiva tehtävä, Nieminen sanoi YLE Urheilulle.

- Minusta on selvää, että Olympiakomitea valitsee puheenjohtajan, joka on myös strategiatyön kannalta parhaiten soveltuva henkilö, Nieminen totesi.

Olympiakomitean nykyisen puheenjohtajan Roger Talermon jatko näyttää tässä vaiheessa selvältä. Niemisen lisäksi Urheiluliiton Antti Pihlakoski ilmoitti torstaina, että hän ei lähde haastamaan Talermoa. Pihlakoskelle kelpaisi Olympiakomitean varapuheenjohtajan paikka.

Olympiakomitean puheenjohtaja ja hallitus valitaan 19. marraskuuta Helsingissä.

Risto Nieminen näkee, että ministeri Stefan Wallinin asettaman huippu-urheilun työryhmän ensisijaisena tavoitteena on herättää vilkasta keskustelua Suomen urheilun tulevaisuudesta.

- Pekingin olympiakisojen jälkeen on viritelty tällaista keskustelua, mutta keskustelu ei ole oikein käynnistynyt. Tällä työryhmällä lähdetään miettimään suomalaisen huippu-urheilun tavoitteita ja strategisia linjauksia, Nieminen kertoi.

- Strategiatyö ei todellakaan tarkoita sitä, että "työryhmä vetäytyisi koppiin" ja aikanaan synnyttäisi jonkin paperin. Tärkein tehtävä on saada käyntiin laaja keskustelu ja sen tuloksena löydetään yhteinen näkemys, Nieminen painotti.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat