Hyppää sisältöön

Tourin italialaissankari: Keltainen paita mukava lohdutuspalkinto

Neljänneksi perjantain etapilla sijoittunut Rinaldo Nocentini johtaa Ranskan ympäriajoa seitsemännen etapin jälkeen. Astana-tallin kolme kovaa kärkikuljettajaa vaanii kuitenkin iskuetäisyydellä italialaista, jolla on lauantaina kova työ säilyttää keltainen paita yllänsä.

Rinaldo Nocentini ei kuulunut ennakolta Tour de Francen ennakkosuosikkien kastiin. Hän oli pikemminkin jonkinmoinen haastaja. AG2r La Mondiale -tallin kuljettaja rynnisti vaativalla etapilla kuin varkain johtoon. Edellisen kerran italialainen piti Ranskan ympäriajossa keltaista paitaa vuonna 2000, kun Alberto Elli kunnostautui siinä.

- Tämä oli tärkeä tilaisuus minulle, jokaisen pyöräilijän unelma. Olen ylpeä, että onnistuin kipuamaan johtopaikalle. Alunperin minun tavoitteenani oli hyökätä voimakkaasti ja voittaa koko etappi, Nocentini paljasti ja myhäili, että keltainen paita oli päivälle mukava "lohdustuspalkinto".

- Neljä kilomteriä ennen maalia meillä oli kelpo johto, mutta sitten Alberto (Contador) hyökkäsi takaa rajusti. Onnistuin vain muutaman sekunnin erolla pitämään hänet perässäni. Kuntoni kyllä kestää, joten lähden lauantain nousuihin luottavaisena. Luotan myös tallini kuljettajiin. Aion puolustaa johtoani niin pitkään kuin mahdollista, Nocentini vannotti.

.
.