Suora

 • Käsipallon Champions League: Cocks - HC Eurofarm Rabotnik
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Voecklerin irtiotto kesti maaliin asti, Veikkanen saa pitää pallopaitansa

Ensimmäistä kertaa tämän vuoden pyöräilyn Ranskan ympäriajossa irtiotto kesti maaliin asti. Ranskan Thomas Voeckler iski viidennellä etapilla Le Cap d'Adgesta Pergpignaniin heti alkukilometreillä ja sai polkea maaliin asti kärjessä. Jussi Veikkanen polki maaliin kärkijoukossa ja piti pallopaidan päällään.

urheilu

Etapin alussa kolme ajajaa lähtivät saman tien karkuun pääjoukolta. Anthony Geslin, Thomas Voeckler ja Marcin Sapa saivat kuitenkin seuraa Albert Timmeristä, Mihail Ignatievistä ja Jauheni Hutarovitshista 23 kilometrin taivalluksen jälkeen ja kuusikko veti joukkoa aina viimeiselle kilometrille asti. Geslinin ja Hutarovichin tarkoituksena irtiotossa oli varmistaa, että kukaan ei uhkaa mäkikireissä Veikkasen pallopaitaa.

Pääjoukko pysyi yhdessä aina 62 kilometriin asti, minkä jälkeen johtajan keltaista paitaa kantavan Fabian Cancellaran työ palkittiin ja joukko jakaantui kahtia. Etummaiseen pääjoukkoon jäivät polkemaan Cancellaran lisäksi hänen kanssaan kokonaisajassa tasoissa oleva Lance Armstrong. Jälkimmäiseen joukkoon jäi muun muassa mäkikirikisan johtajan pallopaitaa päällään pitänyt Jussi Veikkanen.

- Tänään oli tosi hermostunutta ajoa koko päivän, koska oli tiedossa reipasta sivutuulta. Onneksi me saimme kaksi ajajaa irtiottoon, mutta valitettavasti he eivät pysyneet loppuun asti mukana, vaikka meillä olisi ollut voittosaumat. Onneksi pallopaita pysyi meillä. Torstaina on kova päivä, sillä mikäli aion pitää paidan, on yritettävä päästä irti, kertoi Veikkanen.

- Viimeiset päivät ovat olleet melkoista pyöritystä ja ”säätöä”. Sitä rytmiä, mikä minulla on ollut normaalisti etappien jälkeen, ei ole pystynyt pitämään, jatkoi Veikkanen

Kun maaliin oli enää 20 kilometriä matkaa, pääjoukot yhdistyivät jälleen. Kärjessä kuusikko teki yhteistyötä, vaikka yksittäisiä irtiottoja nähtiinkin. Kun etappia oli jäljellä enää vajaat neljä kilometriä Bbox Bouyguesin Voeckler onnistui pudottamaan muut kannastaan ja polki etappivoittajana maaliin.

Team Katushan Ignatiev polki ranskalaisen perässä toisena maaliin. Pääjoukko onnistui polkemaan muut karkulaiset kiinni ja kolmanneksi nousi Columbian Mark Cavendish. Kokonaiskisassa Veikkanen nousi kuusi sijaa 100:nneksi. Kisan kärjessä jatkaa edelleen Fabian Cancellara ennen Lance Armstrongia.

 1. ETAPPI (196,5 km)
 1. Thomas Voeckler FRA 4.29,35
 2. Mihail Ignatiev RUS + 0,07
 3. Mark Cavendish GBR sama
 4. Tyler Farrar USA sama
 5. Gerald Ciolek GER sama
 6. Danilo Napolitano ITA sama
 7. Jussi Veikkanen FIN sama

TILANNE 5/21 ETAPIN JÄLKEEN

 1. Fabian Cancellara SUI 15.07.49
 2. Lance Armstrong USA sama
 3. Alberto Contador ESP + 0.19
 4. Andréas Klöden GER + 0.23
 5. Levi Leppheimer USA + 0.31
 6. Bradley Wiggins GBR + 0.38
 7. Jussi Veikkanen + 4.56

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat