Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma
  • Lentopallon Mestaruusliiga: HPK - LP Viesti
  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma

Lehtonen nollasi Venäjän tähdet

Leijonat löi Venäjän 2-0 Tshekin EHT-turnaukseen kuuluvassa ottelussa Pietarissa. Mikko Mäenpää ja Antti Pihlström osuivat. Kari Lehtonen torjui nollapelin.

urheilu
Kari Lehtonen
Kari Lehtonen antoi vahvat näytöt MM-kisoja ajatellen Yle

Ensimmäisen erän avauspuolisko oli rikkonainen, kun ensin Suomi sai kaksi pientä rangaistusta (Puistola, Hietanen) ja sen jälkeen Venäjä otti kaksi perättäistä jäähyä.

Viiden vuoden tauon jälkeen Suomi-paidan yllensä pukenut Kari Lehtonen koppasi ensi alkuun muutaman tärkeän kopin Suomen pelatessa alivoimalla.

Dallasin NHL-veskari johti hienosti Leijonien alakertaa ja huokui itseluottamusta.

Leijonat esitti heti alusta asti hyvää ylivoimapeliä ja ilman Coloradon NHL-molari Semjon Varlamovin huipputorjuntoja, olisi Suomi pöllyttänyt maaliverkkoa.

Janne Niskalalla, Petri Kontiolalla ja Jarkko Immosella oli tuhannen eurojen tekopaikat, mutta valpas venäläisvahti piti joukkuetta pystyssä sen pelatessa alivoimalla. Ensimmäisessä erässä Leijonilla oli enemmän maalipaikkoja kuin kotijoukkueella.

Ottelun puolikrouvin jälkeen Petri Kontiola hankki Suomelle kolmannen ylivoiman. Seuranneesta erikoistilanteesta Mikko Mäenpää pyssytti Leijonille 1-0-johdon takakulmalta. Janne Pesonen tarjoili upen poikkikentän syötön täysosumaan.

Venäjän oli toisessa erässä aktiivisempi ja sen karvauspeli riisui Suomen kiekollisen pelin aseista. Silti keskimmäisen 20-minuuttisen palkinto meni Leijonille.

Kolmannessa erässä Jukka Jalosen suojatit pakotettiin puolustusasemiin. Venäjä painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Suomen tiivis puolustus ja viisikoiden yhtenäinen reagointi pitivät huippupaikat vähissä.

Zinetula Biljaletdinovin valmentama Venäjä sai 49. minuutilla yhden ainoan paraatitilanteen, kun Jevgeni Kuznetsov antoi loistosyöton Viktor Tihonoville, jonka rystynosto kuitenkin epäonnistui läpiajon päätteeksi.

Antti Pihlström laittoi lopussa kiekon tyhjiin. Kari "Kärppä" Lehtonen oli läpi kamppailun itse varmuus tolppien välissä ja sementoi Suomen 2-0-voiton, joka oli vasta ensimmäinen voitto Venäjästä kuluvalla kaudella.

Suosittelemme

Tuoreimmat