Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi

ToPo Korisliigan pronssille Pyrinnön kotiluolassa

Tomi Kaminen voitti Pieti Poikolan väistyvien päävalmentajien kohtaamisessa.

urheilu

Torpan Pojat on voittanut Korisliigan pronssiottelun. Tampereella Pyrinnön kotikentällä Pyynikin palloiluhalilssa käyty ottelu päättyi kotijoukkueen tappioon pistein 90-97 (42-45).

Torstaisen pronssiottelun avauspuolisko edettiin tasatahdissa, kunnes ToPo vei kolmannen jakson alun 7-0 siirtyen kymmenen pisteen johtoon. ToPo johti ottelua Carl Lindbomin pistesuman jälkeen parhaimmillaan 15 pisteellä.

Päätösjaksolla Pyrintö sai kotikatsomon syttymään rynnistämällä Kenneth Lowen perättäisillä koreilla ottelun tasoihin (81-81), kun pelikellossa oli aikaa vajaat neljä minuuttia. Ottelun edetessä kohti loppuaan Justin Hawkins ja Tuomas Iisalo hautasivat kuitenkin Pyrinnön pronssihaaveet upottamalla kolme kolmosta tärkeissä paikoissa.

- Olen iloinen siitä, että meiltä löytyi viimeiseen otteluun taistelutahtoa ja halua voittaa. Pyynikillä kuitenkin on viime vuosina harvemmin voitettu, hymyili ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen ottelun jälkeen.

Kentän ehdoton hahmo oli Justin Hawkins (34/8/9 syöttöä), joka lähenteli tripla-tuplaa ja upotti heittonsa vahvin tarkkuuksin (2p 7/11, 3p 4/6, 1p 8/12). Väkevällä pelipäällä olivat myös Carl Lindbom (21/7) sekä Hanno Möttölä (14/5).

Pyrintöä piti pronssimitalissa kiinni vahvimmin Antwine Williams (27/7/3 syöttöä). Kelpo ottelun pelasivat myös Damon Williams (17/9/3 syöttöä) sekä Antero Lehto (11/2/4 syöttöä).

- En voi kieltää, etteikö kolmas sija olisi ollut tuloksellisesti pettymys. Tavoitteissa oli paljon kirkkaampi mitali, mutta kauden aikana tuli monenlaisia vastoinkäymisiä eikä homma loksahtanut kunnolla kohdilleen. Pronssi on kuitenkin mitali ja siihen on hyvä päättää tämä kausi, Kaminen mietti Koripalloliiton tiedotteessa.

Molempien joukkueiden päävalmentajat, Pyrinnön Pieti Poikola ja ToPon Kaminen, siirtyvät muihin tehtäviin tämän kauden jälkeen.

Poikolalle tämä oli ensimmäinen kausi ilman mitalia Pyrinnön päävalmentajana. Hänen ensimmäinen kautensa tamperelaisseurassa keväällä 2009 päättyi pronssimitaliin ja kaksi seuraavaa kultaiseen mitaliin.

ToPo oli edellisen kerran mitaleilla kaksi vuotta sitten, kun se hävisi finaaleissa juuri Pyinnölle.

Joukkueiden tehomiehet:
Pyrintö: Antwine Williams 27/7, Damon Williams 17/9, Antero Lehto 11/2
ToPo: Justin Hawkins 34/8, Carl Lindbom 21/7, Hanno Möttölä 14/5

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat