Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

"Globenissa vähemmän väkeä kuin Saksan kisojen vessajonoissa"

Ruotsin MM-kisajohto harkitsee lippujen hintojen laskemista. Tre Kronorin avausottelu Norjaa vastaan veti Globenin puolilleen.

urheilu
Staffan Kronwall
YLE

"Kutsu kriisikokoukseen" julisti ruotsalaisen iltapäivälehti Aftonbladetin otsikko Ruotsin MM-avauksen jälkeen.

Lehden toimittaja Mats Wennerholm muistelee, että "Saksan MM-kisojen vessajonoissa oli enemmän väkeä kuin Globenissa perjantaina."

Ottelu Norjaa vastaan veti Globenin halliin ainoastaan 7 770 katsojaa. Lehden mukaan hallissa oli todellisuudessa ihmisiä vähemmän kuin virallinen iilmoitus antoi ymmärtää.

Kisojen markkinointipäällikkö Peter Forsberg oli valmis myöntämään samantien, että lippujen hinnoittelu on mennyt metsään. Ruotsissa halvin lippu maksaa 395 kruunua eli 44,30 euroa, kalleimmasta saa pulittaa 1 495 kruunua eli 167,55 euroa.

- Ilmeisesti olimme väärässä. Aivan selvästi on mahdollista, että meillä on liian kalliit hinnat, Forsberg sanoi Aftonbladetille.

- Elämme muuttuvassa maailmassa, mutta en voi päättää lippujen hinnasta nyt. Meidän täytyy istua alas ja keskustella asiasta.

"Ymmärrän ihmisiä"

Expressenin haastattelemat ruotsalaispelaajat olivat harmissaan vähäisestä yleisömäärästä.

- Tietysti täällä olisi ollut hauskempaa, jos täällä olisi ollut enemmän väkeä. Ovatko lippujen hinnat sitten liian kalliit? Ehkä pitäisi olla vähän järkevämpi, kun harkitsee lippujen hintaa, Detroit Red Wingsin Johan Franzen totesi.

- On harmi, ettei näihin peleihin saada Globenia täyteen. Mutta ymmärrän ihmisiä täysin, ei perhe voi maksaa 4 000-5 000 kruunua (450-560 euroa) tullakseen katsomaan peliä. Eihän se jälkeen jäisi rahaa mihinkään. Todella harmi, KHL-puolustaja Staffan Kronwall pahoitteli.

Kronwall pohti, ettei hintojen laskeminen tässä vaiheessa olisi kuitenkaan oikeudenmukaista niille, jotka ovat jo maksaneet täyden hinnan.

- Minusta olisi pitänyt tehdä tutkimusta ennen turnausta ja selvittää, mitä ihmiset olisivat valmiita maksamaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat