Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jalonen teilasi Leijonien epäpelin - "Se oli kauheaa välillä"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen voittoon Slovakiasta. Peliesitys ei ollut kuitenkaan toivottua.

urheilu
Jukka Jalonen.
Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen piti Slovakia-ottelun antia kaksijakoisena. Tärkeintä oli 1-0-voitto, mutta tapa, jolla se tuli, ei liiemmin miellyttänyt päävalmentajaa.

- Voitto oli hyvä, mutta peli ei ollut niin hääppöistä. Pari ensimmäistä erää varsinkin oli vaikeaa. Kiekollinen peli oli huonoa - se heijastui kaikkeen. Vähän ehkä olimme hermostuneita. Emme olleet terävillämme fyysisesti eikä henkisesti. Kolmas erä oli meidän paras. Oli hyvä, että heikon toisen erän jälkeen pääsimme jaloillemme ja omaan peliin kiinni, Jalonen totesi.

Kun kiekollinen peli ei toimi, Leijonien pelistä on paljon poissa. Jalosen mukaan suurin osa hyökkäyksistä meni pilalle heti alussa.

- Iso osa hyökkäämistä on syöttöjen laatu. Jos pakin syötön laatu on huono, hyökkäys pysähtyy heti alussa, niin kuin nyt kävi useasti. Meidän pakeillamme on kyky syöttää laadukkaammin kuin Slovakiaa vastaan, tunteen puuttumisesta huomauttanut Jalonen muistutti.

- Kyllä siellä hyökkääjätkin roiskivat kiekkoa liikaa. Jos ei ole paikkaa syöttää, pidä itselläsi. Se periaate ei toiminut Slovakiaa vastaan. Heittelimme kiekkoa sinne sun tänne, ja silloin siitä tulee sellaista epäpeliä, mikä vie koko pelistä rytmin. Se oli kauheaa välillä.

Etenkin avauserässä Suomi menetteli kiekkoja vaarallisissakin paikoissa. Slovakialla oli avauserässä kolme ylivoimahyökkäystä, ja Petri Vehaselta vaadittiin huipputorjuntoja tolppien välissä.

- Vaikea sanoa, miksi niitä tuli. Niitä vain tuli, ja sitä pitää yrittää korjata. Kiekkoa pitää saada pakkien taakse paremmin ja lavasta lapaan pitää pystyä syöttämään, jos ketään ei ole välissä. Pelaajilla on kyllä kykyä, mutta vähän oli hermostuneisuutta osalla, ja sitten se tarttui muihin. Pelaaminen meni vähän roiskimiseksi, mikä ei ole tietenkään tarkoitus. Huono hyökkääminen vaikutti siihen, että peli oli kaksi erää huonoa.

Näin hyvää tilannetta ei ole Suomen maajoukkueessa ollut minun aikanani, eikä ennen sitä.

Jukka Jalonen maalivahtipelistä

Etenkin keskialueen ylittäminen tuotti Leijonille vaikeuksia läpi ottelun. Valko-Venäjää vastaan hyökkäysalueella päästiin melko kivuttomasti, mutta Slovakiaa vastaan alueelle piti pyrkiä lähinnä päätykeikkojen kautta.

- Välillä pitää mennä päädyn kautta ja välillä voi mennä syöttämällä - se on aina kiinni pelaajan valinnasta. Emme me päädyn kauttakaan päässeet kovin hyvin. Huonoja päätyheittoja, jos ne ylipäätään menivät edes päätyyn asti. Ei ollut hyvää rytmiä hyökkäämisessä.

"Ei ole minun aikanani ollut ikinä näin hyvää"

Hyökkääminen ei toiminut, mutta puolustuspäässä Leijonat ovat tällä hetkellä todella hyviä. Puolustusvalmius on pääsääntöisesti kunnossa, ja omalla alueella puolustus on pystynyt pitämään vastustajan parhaan sektorin ulkopuolella - pääsääntöisesti vieläpä jäähyittä.

- Se on ollut jo viisi viikkoa jämäkkää. Ensimmäistä Sveitsi-ottelua lukuun ottamatta olemme olleet puolustuspelissä erittäin hyviä. Vastustajan maalipaikat ovat siellä noin kymmenessä per peli, ja se luku on tosi kovaa luokkaa. Ei ole minun aikanani ollut ikinä näin hyvää. Siinä on lukkona vielä erittäin hyvät veskarit. Jatkossakin pelaaminen pitää perustaa puolustamiselle, Jalonen huomautti.

- Hyökkäämisestä kaikki jatkuvasti vouhottavat, mutta me pyrimme puolustamaan erittäin hyvin. Maalintekoa ei voi luvata ennen peliä, mutta puolustamiseen liittyviä asioita voi luvata. Mennään alle, takakarvataan ja peitetään laukauksia - niihin me pyrimme.

Puolustuspeliin olennaisesti kuuluu myös maalivahtipeli. Sekä Kari Lehtonen että Petri Vehanen aloittivat kisansa nollapeleillä, ja jo harjoitusotteluissa nollapelejä tuli paljon.

- Näin hyvää tilannetta ei ole Suomen maajoukkueessa ollut minun aikanani, eikä ennen sitä. On kolme niin huikeaa maalivahtia, että aivan varmasti jokainen valmentaja tässä turnauksessa ottaisi heidät. Jos emme yhtään maalia päästä tässä turnauksessa, veikkaan, että olemme aika vahvoilla, Jalonen naurahti.

Vaikka pelaamisessa on ongelmakohtia, tosiasia on se, että Suomella on kahdesta ottelusta kaksi voittoa. Isossa kuvassa kaikki on siis hyvin ja rauha maassa.

- Juna puksuttaa hyvin eteenpäin. Ei se tietenkään niin hyvin aina mene kuin haluaisi. Toivoisi enemmän maaleja, toimivampaa ylivoimaa ja ketjujen parempaa toimimista, mutta toiveena on koko ajan voittaa pelejä keinolla millä hyvänsä. Vaikka olisimme ahdingossa, voittoon pitää olla tyytyväinen. Parantaa pitää, mutta voitot täällä ratkaisevat. Voitto tavasta riippumatta antaa itseluottamusta, Jalonen muistutti.

Suosittelemme

Tuoreimmat