Suora

  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Pirteä Latvia kaatoi haluttoman Saksan

Hyvin latautunut Latvia kellisti virkamiesmäisen Saksan maalein 3-2 ja voitti ensimmäisen ottelunsa jääkiekon MM-turnauksessa.

urheilu
Latvian pelaajat juhlivat.
Lehtikuva

Latvia aloitti räväkästi ja rohkeasti ottelun alistaen Saksan ensimmäisessä erässä - ihan niin kuin se teki Venäjää vastaankin. Entinen Islanders-valmentaja Ted Nolan oli piiskannut Latvian hyvään liitoon.

Piskuinen mutta sympaattinen kiekkomaa loi ensimmäisessä erässä monta huippupaikkaa. Cipulis, Mikelis Redlihs ja Sirokovs eivät onnistuneet kuitenkaan paraatipaikoissa.

Latvia sai palkinnoksi sentään yhden maalin, kun Venäjää vastaan jo osunut Miks Indrasis yllätti HIFK-vahti Dennis Endrasin ajassa 11.09.

Toisen erän alussa Mikelis Redlihs laittoi irtokiekon toistamiseen Saksan verkkoon, kun Endras liukui torjuntapuuhissa ohi maalin. Latvian ilo ei kestänyt kauan.

Hyökkäyspään aloituksen jälkeen peliväline jäi pyörimään hetkeksi maalin teen, josta isokokoinen voimahyökkääjä John Tripp kauhoi 1-2-kavennuksen, joka sytytti hetkeksi vaisun Saksan.

Vaikka toinen erä oli Latvialle ajoittain tahmea, niin Kaspars Daugavinsilla oli huippupaikka viedä maa jopa kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun puolivälin jälkeen Kai Hospelt täräytti maalilukemat 2-2:een Saksan väkevän pyörityksen päätteeksi.

  1. minuutilla Latvian maalivahti Edgars Masalskisin näyttävä kaksoistorjunta piti numerot tasoissa. Christoph Ullmann ja Patrick Reimer jäivät nuolemaan maalinedustahässäkässä näppejään.

Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä Jari Levonen ja sveitsiläistuomari Brent Reiber eivät tuominneet jäähyn jäähyä, mutta 3. erässä Latvia pääsi kolmesti peräkkäin ylivoimalle.

Saksa kesti kaksi ensimmäistä tilannetta, mutta kolmas kaksiminuuttinen oli jo liikaa. Daugavinsin veto ponnahti yläputkesta takaisin, mutta Sirokovs oli hereillä ja latasi limpun verkon perukoille ajassa 52.15. Latvia hyydytti Saksan aneemisen takaa-ajon helposti.

Suosittelemme

Tuoreimmat