Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Heikkilän Valko-Venäjä vältti katastrofin

Valko-Venäjä käänsi kahden maalin tappioaseman voitoksi toisen erän vahvan viisiminuuttisensa ansiosta. Kari Heikkilän joukot nousivat elintärkeään voittoon Kazakstanista.

urheilu
Kolme Kazakstanin pelaajaa yhden valkovenäläispelaajan kimpussa.
Lehtikuva

Kazakstan siirtyi ottelussa johtoon vain kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Vadim Krasnoslobodtsev rankaisi alivoimalla. Sama mies lisäsi Kazakstanin johtoa toisessa erässä.

Valko-Venäjä heräsi otteluun, kun Konstantin Koltsov karkasi maalintekoon alivoimalla vain minuutti Kazakstanin 2-0-maalin jälkeen. Punapaidat käänsivätkin ottelun seuraavan viisiminuuttisen aikana, kun Mihail Grabovski ja Jevgeni Kovirshin iskivät pikamaalit 15 sekunnin välein.

Kazakstan pääsi yrittämään kavennusta päätöserässä kahdesti ylivoimalla. Valko-Venäjä piti kuitenkin johtonsa ja nappasi putoamistaistelun kannalta todella tärkeät pisteet maalein 3-2.

MM-kisoissa lohkojen viimeisiksi jäävät joukkueet putoavat suoraan B-sarjaan. Kazakstan on tällä hetkellä ainoa joukkue, joka ei ole avannut pistetiliään A-lohkossa. Joukkueella on jäljellä vielä ottelut Slovakiaa, Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Suomea vastaan, joten putoaminen häämöttää.

LOHKO A, HELSINKI

Valko-Venäjä - Kazakstan 3-2 (0-1,3-1,0-0)

02.32 0-1 Krasnoslobodtsev av
27.42 0-2 *Krasnoslobodtsev (Dudarev, Jemelin) tv
*
28.48 1-2
Koltsov av
33.37 2-2 Grabovski (Graborenko)
33.52 3-2 Kovirshin

Jäähyt: BLR 6x2 min, KAZ 3x2 min

*Maalivahdit
*
Mezin BLR 8+7+13=28
Jeremejev KAZ 7+15+7=29
(pois 58.48->)

Erotuomarit: Jari Levonen ja Martin Franco (CZE)

Yleisöä: 3 221

Suosittelemme

Tuoreimmat