Suora

  • Otepää, miehet
  • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
  • Wengen, miesten pujottelu
  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Ketsuppipullo aukesi - Leijonat voittoputkessa

MM-kisojen avausotteluiden maalinteko-ongelmat eivät vaivanneet Suomea enää Sveitsiä vastaan. Leijonat löi tiistai-illan vastustajansa 5-2 ja jatkaa turnauksessa puhtaalla pelillä.

urheilu
Kari Lehtonen estää niukasti maalin.
Tomi Hänninen

Suomi sai ottelun avauserässä kauan kaivatun ylivoimamaalin. Janne Niskalan tulinen kuti pomppasi päädystä maalin kulmalle, josta Jarkko Immonen tuikkasi 1-0-lukemat.

Leijonat koki turnauksen ensimmäisen takaiskunsa toisessa erässä, kun Andres Ambühl ohitti Kari Lehtosen vastahyökkäyksen päätteeksi. Suomi iski kuitenkin takaisin vain 21 sekuntia myöhemmin, kun Leo Komarov rouhi 2-1-johtomaalin maalinedushässäkästä.

Suomen kolmas maali oli jälleen kakkosketjun käsialaa. Mikael Granlund heitti kiekon päätyyn, josta Jarkko Immonen karvasi pelivälineen takaisin valkopaidoille. Janne Pesonen syötti maalin eteen, ja Immonen nosti 3-1-osuman näyttävästi rystypuolelta.

Leijonat pääsi toiselle erätauolle kuitenkin vain maalin johtoasemassa. Jesse Joensuu sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja Sveitsi rankaisi ylivoimalla. 2-3-kavennuksen laukoi Roman Wick.

Sveitsi oli lähellä tasoitusmaalia päätöserässä, kun Damien Brunner karkasi läpiajoon alivoimalla. Kari Lehtonen seurasi tilanteen kuitenkin hienosti loppuun ja pysäytti kiekon maaliviivalle. Lehtosen loistotorjunta muodostui ottelun käännekohdaksi.

Sveitsin kannalta kohtalokkaaksi muodostui Goran Bezinan heppoisin perustein saama väkivaltaisuusjäähy. Leijonat tarvitsi 4-2-osuman viimeistelemiseen vain 19 sekuntia ylivoimaa. Reto Berra torjui Juuso Hietasen laukauksen eteensä, Jussi Jokisen tarjoili hienosti maalin kulmalle, ja Valtteri Filppula avasi turnauksen maalitilinsä.

Vain kaksi minuuttia edellisestä ja Filppula oli asialla toistamiseen. Ossi Väänäsen kuti osui Mikko Koivun mailaan, ja Filppula tuikkasi 5-2-loppulukemat jälleen takatolpalta. Suomi jatkaa A-lohkossa ainoana joukkueena puhtaalla pelillä ja kohtaa seuraavaksi Ranskan torstaina.

Suosittelemme

Tuoreimmat