Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Biisonit rynnivät mestaruuteen

Loimaan Bisons on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden. Joensuun Kataja kaatui 4. finaalissa selvin lukemin 83-66.

urheilu
Loimaan Bisonsin kapteeni Jeb Ivey nostaa Pantteri-patsaan ilmaan ja juhlii joukkuetovereiden kanssa joukkueensa voitettua koripallon SM-kultaa neljännessä finaaliottelussa Loimaalla.
Lehtikuva

Joukkue voitti mestaruuden hämmästyttävästi ensimmäisellä pääsarjakaudellaan.

Neljännen finaalin hahmoja olivat jälleen kerran amerikkalaiset Martin Zeno ja pelintekijä Jeb Ivey. Myös vahvat puolustajat Ville Mäkäläinen ja Clifton Jones olivat rautaa korin alla.

Avausneljännes eteni Bisonsin tahdissa. Joukkue teki heti alussa 12 pistettä putkeen, mutta Kataja sai pikku hiljaa kiinni juonesta. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli 14-13 kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla Loimaa sai uudestaan hyvän vaihteen päälle ja teki peräti 29 pistettä. Tilannetta avitti Katajan sentteri Jeremy Pricen hölmö virhesuma. 24-vuotiaalle kertyi kolme virhettä parin minuutin aikana ja mies istui raivoa puhkuen penkille. Joukkuevirheet myös täyttyivät Katajalta nopeasti.

Katajan puolustus ei toiminut ja joensuulaisia piti pystyssä konkari Petri Virtanen, jonka heittokäsi oli tarkka ja korilleajot fiksuja. Ensimmäisen jakson lopussa biisonit repivät jo ratkaisevan tuntuisen 15 pisteen johdon (45-30).

Kolmannen jakson alussa osat vaihtuivat lähes täysin. Loimaan jokainen hyökkäys päättyi väkinäisiin heittoihin tai pallonmenetyksiin. Kataja tuli parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta ei rinnalle.

Neljännellä jaksolla Loimaa meni menojaan, eikä Kataja päässyt missään vaiheessa viittä pistettä lähemmäs.

Ottelun ratkettua kovassa koripallobuumissa elänyt Loimaan kotiyleisö räjähti raikuviin suosionosoituksiin. Lajin suosiosta varsinaissuomalaisessa kaupungissa kertoo se, että Loimaan liikuntahallin fanikatsomo oli täynnä jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

- Päättäväisyys oli tämän joukkueen menestyksen avain. Heti kauden ensimmäisestä päivästä lähtien olemme yhdessä uskoneet unelmaamme ja paiskineet kovasti hommia, kertoi Bisonsia kolmatta kauttaan valmentava Greg Gibson juhlatunnelmissa ottelun jälkeen.

Suosittelemme

Tuoreimmat