Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nieminen ja Paloheimo luovat tennisakatemian

Suomen kaksi menestyksekkäintä miestennispelaajaa, Jarkko Nieminen ja Veli Paloheimo perustavat tennisakatemian, joka aloittaa toimintansa Helsingissä tulevana kesänä.

urheilu
Jarkko Nieminen kuvassa
Yle

Nieminen järjesti torstaina tiedotustilaisuuden akatemian perustamisesta.

Jarkko Nieminen Tennisakatemia (JNTA) on tennismaailmassa harvinainen, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka taustalla on perustajien halu varmistaa, että suomalaisilla tennislupauksilla on mahdollisuus Suomessa pyrkiä lajin huipulle kansainvälisesti kilpailukykyisissä olosuhteissa.

Nieminen toimii hankkeen puuhamiehenä, tukijana sekä pelaajien ja valmentajien mentorina.

- Olen tietysti innoissani. Suomalainen tennis on lähellä sydäntä ja tämä on konkreettinen tapa tehdä töitä sen hyväksi. Olen itse saanut paljon tennikseltä ja haluan antaa takaisin. Toivottavasti joku muukin pääsee kokemaan yhtä hienoja kokemuksia lajin parissa kuin mitä itse olen siltä saanut.

Niemisen nykyinen fysiikkavalmentaja Jarmo Ahonen on vastuussa akatemian fysiikkapuolesta. Federico Ricci, useiden huippujuniorien ja ammattilaisten valmentaja, tulee toimimaan JNTA:n johtajana. Nykyiset HVS-seuran kilpavalmentajat Olli Leppänen ja Saku Siivonen liittyvät myös akatemiaan.

Talin tenniskeskus Helsingissä toimii JNTA:n tukikohtana yhteistyössä Pohjois-Haagan yhteiskoulun kanssa.

Niemisen nimeä kantavaan akatemiaan tulee liittymään tulevaisuudessa myös ulkomaisia pelaajia.

Suosittelemme

Tuoreimmat