1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Arhinmäki painostaisi Valko-Venäjää

Jääkiekon MM-kisat on määrä järjestää vuonna 2014 Valko-Venäjällä. Ministeri Paavo Arhinmäki otti jälleen kantaa maan surkeiden ihmisoikeuksien parantamiseksi.

Kuva: Yle

TV1:n Ykkösaamussa vieraillut kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vetoaa Kansainväliseen jääkiekkoliittoon (IIHF), jotta Valko-Venäjän ihmisoikeuksien polkeminen saataisiin kuriin.

- Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei ole riittävästi pohtinut sitä, mitä tämä merkitsee Valko-Venäjälle, jota Aleksander Lukashenko diktaattorimaisesti hallitsee. MM-kisat Valko-Venäjällä vahvistavat Lukashenkon asemaa ja ihmisoikeuksia rikkovaa hallintoa, Arhinmäki huomautti.

Arhinmäki pitää tärkeänä, että Valko-Venäjän hallintoa painostettaisiin muutoksiin.

- Kansainvälisen jääkiekkoliiton pitäisi selkeästi viestittää Lukashenkolle, että jos maassa asiat eivät kehity parempaan suuntaan, on mahdollista viedä tulevat MM-kisat pois Valko-Venäjältä, Arhinmäki sanoi.

Arhinmäki muistutti, että jääkiekon MM-kisoilla on valtava merkitys Lukashenkolle ja koko Valko-Venäjälle. Tässä tilanteessa olisi tärkeää painostaa Lukashenkoa ja maan johtoa, jotta sorrettujen kansalaisten oloja saataisiin parannettua.