Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hyypiä jatkaa Leverkusenin peräsimessä

Sami Hyypiä jatkaa Sascha Lewandowskin kanssa saksalaisen Bayer Leverkusenin valmennusjohdossa. Kaksikko teki kolmivuotisen jatkosopimuksen.

urheilu
Sami Hyypiä.
Sami Hyypiä.EPA

Kaksikko otti Leverkusenin valmennusvastuun huhtikuussa, kun seura potki Robin Duttin päävalmentajan paikalta. Loppukausi sujuikin loistavasti, ja tappioton kauden loppu takasi joukkueelle paikan Eurooppa-liigassa.

Hyypiä oli otettu seuran tarjottua jatkosopimusta.

- Tämä on valtava luottamuksen osoitus. Meillä ei ollut viime kauden lopulla juurikaan aikaa muuttaa konseptia, mutta viimeiset viikot olivat menestyksekkäät minulle, Saschalle sekä koko seuralle, Hyypiä totesi Leverkusenin verkkosivuilla.

Kaksikon oli määrä alun perin toimia vain tilapäisesti seuran valmennusvastuussa loppukevään ajan, mutta joukkue nousi Hyypiän johdolla sellaiseen lentoon, että ajatus jatkosta alkoi muhia seurajohdossa.

- Sami Hyypiä on pelannut kymmenen vuotta korkeimmalla tasolla Euroopassa ja viimeisinä kahtena aktiivivuonnaan täällä Leverkusenissa tehnyt suuren vaikutuksen. Hän on kuin tehty johtamaan joukkuetta ja tulee yhdessä Saschan kanssa varmasti johtamaan joukkuetta eteenpäin, Leverkusenin urheilujohtaja Rudi Völler sanoi seuran verkkosivuilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat