Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Vainionpää tykitti Raahen voittoon

Raahe kävi nappaamassa kaksi arvokasta sarjapistettä Jyväskylästä. Voiton takuumies oli kolme juoksua iskenyt Jukka-Pekka Vainionpää. Illan toisessa ottelussa Vimpeli nousi niukkojen vaiheiden jälkeen voittoon.

urheilu
Jukka-Pekka Vainionpää valmistautumassa lyöntiin
Yle

Pattijoen Urheilijat jatkavat tappioitta, kun joukkue kaatoi perjantaina Jyväskylän. Joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. Kaikki voitot ovat tosin olleet kahden pisteen voittoja.

- Jyväskylä ei ole helppo paikka pelata. Siinä valossa voitto tyydyttää. Olen pettynyt ettei kolmen pisteen makuun päästy. Parannettavaa on. Hyvä että vähän nihkeämmälläkin pelillä pisteitä kerää, totesi Raahen pelinjohtaja Sami Sirviö.

- Pelissä on paljon hyvää, mutta ihan syyskunnossa ei vielä olla. Pieniä virheitä tulee edelleen liikaa. Lisäksi lyöntiratkaisut söivät peliä. Viisi juoksua kymmenestä tilanteesta on hyvä prosentti.

Ensimmäinen puolisko oli lyöjäjokereiden näytöstä. Kirin Mikko Rantalahti sekä raahelaisten Jukka-Pekka Vainionpää kotiuttivat kolmesti mieheen.

Toisella jaksolla Pertti Mäkelä vei Pattijoen johtoon kakkosjatkeen läpilyönnillä, mutta Kiri tuli tasoihin Atte Vatasen iskiessä pallon merkistä saumaan.

Jyväskyläläisten ongelmat kulminoituivat kotiuttamiseen. Kotijoukkue sai luotua raahelaisia enemmän kolmostilanteita (13-11), mutta kotiuttajien ruuti oli märkää.

Kiri oli tehnyt lautasen äärelle ottelun alusta lähtien odotetun muutoksen, sillä Perttu Hautala pelasi lukkarina. Jani Karppasta ei nähty kokoonpanossa ollenkaan. Uutena pelaajana ulkopeliin nostettiin 95-syntynyt linjapelaaja Ville Kotro.

Ottelun loppu oli dramaattinen. Kiri sai rakennettua palottoman ajolähdön Hannu Kiukkoselle. Joukkueelle kävi kuitenkin alokasmainen virhe, kun Topi Kososen viimeistä syöttöä huudettiin vääräksi. Pallo kopsahti lautaan ja syöttötuomari Matti Lähteenmäki näytti suoraa ja kolmea paloa.

Dahlström ratkaisi tiukan kamppailun

Ilmajoella kohtasivat kaksi ennakkoon kovalyöntistä joukkuetta. Perjantai-ilta ei kuitenkaan äitynyt lyöntikilpailuksi, sillä ottelussa kirjattiin yhteensä vain viisi juoksua. Kummankaan joukkueen sisäpeli ei ollut uomissaan, sillä kolmostilanteet menivät kotijoukkueen hyväksi lukemin 9-8.

Avausjakson ainoan juoksun iski Kossun kakkosvahti Marko Pelkonen, ja näin ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle. Vimpeli johti toista jaksoa pitkään, kun Jere Dahlström kotiutti avausvuorossa Sami Haapakosken. Kotijoukkueen perjantai-illan ykköstykki Marko Pelkonen toi kuitenkin joukkueensa tasoihin neljännen aloittavalla ja paine oli Vimpelillä.

Kokemus astui viimeisessä vuorossa esiin kun Haapakoski ja Henri Puputti rakensivat tilanteen, ja Antti Kuusisto iski joukkueelleen toisen jakson voiton.

Ottelun ratkaisu tuli lopulta tutusta osoitteesta, kun lyöjäjokeri Jere Dahlströmin illan toinen juoksu ratkaisi supervuoron vierailijoille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat