Hyppää sisältöön

West Ham palaa Englannin Valioliigaan

West Ham kaatoi Blackpoolin 2-1 lauantain nousukarsintafinaalissa Wembleyllä. Ratkaisevan maalin teki Ricardo Vaz Te 87. minuutilla.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Itä-Lontoosta kotoisin oleva West Ham palaa jalkapallon Englannin Valioliigaan kaudeksi 2012-2013. Joukkue kukisti Blackpoolin 2-1 lauantain nousukarsintafinaalissa Wembleyllä.

Ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan lopulla Ricardo Vaz Ten onnistuttua maalinteossa irtopallosta.

- Blackpool oli aivan yhtä hyvä kuin me, mutta me käänsimme sen eduksemme. Tällä kaudella pelasimme 49 ottelua, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun ratkaisimme pelin parin viime minuutin aikana, totesi West Hamin manageri Sam Allardyce.

Carlton Cole vei West Hamin 1-0-johtoon 35. minuutilla Matthew Taylorin keskityksestä. Colen virhe edelsi Blackpoolin tasoitusmaalia, jonka Thomas Ince viimeisteli 48. minuutilla Matt Phillipsin syötöstä.

West Ham putosi Valioliigasta keväällä 2011, joten sen visiitti Mestaruussarjassa jäi vain yhden kauden mittaiseksi.

- Olen erittäin onnellinen paluusta Valioliigaan. Se on minulle kaikki kaikessa, koska olin työskennellyt Valioliigassa noin kymmenen vuoden ajan, Allardyce iloitsi.

West Hamin ohella Valioliigaan nousivat ensi kaudeksi Reading ja Southampton. Korkeimmalta sarjatasolta putosivat Wolverhampton, Blackburn ja Bolton.