Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Karjala Takaisin

Venäjä runttasi Leijonat 6-2. Parempi voitti. Ei siitä sen enempää. Jossittelun varaa kun tällä kerralla ei todellakaan jäänyt.

urheilu
Kaj Kunnas ja MM-jääkiekon akkreditointi.
Yle

Eikä oikeastaan mitään suoranaisen positiivista koko pelistä. Paitsi että tänään Suomi ottanee ensimmäisen kotikisamitalinsa. Ever!

Niin ja toinenkin ainakin minulle mieluinen seikka. Jaren & VilleGallen ja Freemanin kappaletta "Karjala Takaisin" kun ei tänään Venäjä-ottelussa soitettu. Ei kertaakaan!

Minua kun se on ärsyttänyt kisojen ensimmäisestä päivästä lähtien. Ihan kuten se syksyinen Canal+ tv-mainos, jossa Tamminen, Aravirta, Niikko, Mertaranta ja koko muukin kööri lähtivät sotaan.

Jääkiekko kun on vaan peliä, leikkiä, yhdessäoloa. Ei todellakaan mitään talvisotaa.

1940-luvulla kun olivat kovat piipussa ihan eri tavalla kuin tämän päivän kiekkokaukaloissa. Silloiset jermut pistivät kroppaa likoon. Sanan varsinaisessa merkityksessä.

Että plussa kisaorganisaatiolle, kun tajusivat hyllyttää veteraanit nykypäivän kiekkokarkeloihin sekoittavan piisin. Joka juuri tänään olisi tuntunut todella mauttomalta kipalevalinnalta.

Ja funtsikaa. Miltä tuntuisi jos Moskovassa MM-kisajärjestävät soittaisivat "Porkkala taas meille"-kappaletta. Tai Saksan MM-kekkereissä ämyreistä pauhaisi "Poltetaan Lappi"-biisi.

Eilen tosiaan se "Karjala Takaisin" ei soinut kertaakaan. "Suuri ja Mahtava" sen sijaan kerran.

Kuten myös suurella todennäköisyydellä tänäänkin. Kaatuneitten muistopäivänä!

Kaitsu K

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat