Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Bayern-ottelu oli Drogban viimeinen Chelsean paidassa

Mestarien liigan loppuottelun Chelsealle ratkaissut Didier Drogba siirtyy pois lontoolaisseurasta kesällä.

urheilu
Chelsean Didier Drogba
AFP / Lehtikuva

Didier Drogba ei jatka Chelseassa enää sen jälkeen, kun hänen nykyinen sopimuksensa umpeutuu kesäkuun lopussa, lontoolaisseura kertoi tiistaina.

Näin Drogban ainakin toistaiseksi viimeiseksi palvelukseksi "The Bluesille" jäi Mestarien liigan loppuottelun ja siten Chelsean historian ensimmäisen seurajoukkueiden euroopanmestaruuden ratkaiseminen.

Norsunluurannikkolainen Drogba laukoi ratkaisevan osuman rangaistuspotkukilpailussa, kun Chelsea voitti lauantai-illan jännitysnäytelmässä Bayern Münchenin.

Aiemmin toukokuussa Drogba laukoi voittomaalin, kun Chelsea löi FA Cupin loppuottelussa Liverpoolin.

Drogba siirtyi Marseillesta Chelseaan kesällä 2004. Hän teki Chelsealle 157 maalia 341 ottelussa ja juhli Valioliigan mestaruutta kolmesti.

Drogban tulevaisuudella spekulointi kiihtyi talvella, kun Nicolas Anelka siirtyi Chelseasta Kiinaan ja Drogban otaksuttiin lähtevän perässä.

Hyökkääjä kuitenkin pysyi Lontoossa oli ratkaisevassa roolissa Chelsean huikeassa keväässä.

- Didier on Chelsea-legenda ja tulee aina olemaan osa Chelsea-perhettä. Luontaisena johtajatyyppinä hän on ollut esimerkkinä monille nuorille pelaajillemme. Toivomme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa, ja hän on aina tervetullut Stamford Bridgelle - pelaajana tai kunniavieraana, Chelsea-pomo Ron Gourlay totesi seuran verkkosivuilla.

- Päätös oli vaikea. Olen erittäin ylpeä saavutuksistamme, mutta nyt on oikea aika etsiä uusia haasteita. Chelsea tulee aina olemaan sydämessäni, Drogba itse sanaili.

Suosittelemme

Tuoreimmat