1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tehoton Portugali buuattiin kentältä

Maaliton tasapeli Makedoniaa vastaan oli kääntyä tappioksi huolimattoman puolustamisen vuoksi.

Kuva: EPA

Portugalin valmistautuminen EM-lopputurnauksen kuolemanlohkopeleihin jatkui nihkeissä tunnelmissa, kun maa jäi maalittomaan tasapeliin Makedoniaa vastaan kotiyleisönsä edessä Leiriassa lauantaina.

EM-kisoissa samassa alkulohkossa Saksan, Hollannin ja Tanskan kanssa pelaava Portugali pelasi tasan myös edellisen harjoitusottelunsa, kun se kohtasi Puolan helmikuussa.

Makedoniaa vastaan isäntien harvat maalipaikat tulivat Cristiano Ronaldon kaukolaukauksista. Ronaldo ei kuitenkaan saanut tukea joukkuekavereiltaan, eikä hän kyennyt yksin murtamaan Makedonian sitkeää puolustusta.

Nanin kentälletulo toisella jaksolla piristi isäntien peliä, mutta ei tarpeeksi.

Kotiyleisö buuasi omilleen, kun huolimaton puolustaminen toisella jaksolla oli aiheuttaa Makedonialle maalin. Vieraiden Goran Pandev karkasi portugalilaispuolustukselta mutta menetti pallon, ennen kuin ehti viimeistellä.

Portugalin päävalmentaja Paulo Bento valitsi avauskokoonpanoon Rolandon toppariksi, Ruben Micaelin keskikentälle ja Ricardo Quaresman laidalla paikalle, joka normaalisti kuuluu Nanille. Kukaan kokeilijoista ei tehnyt erityisen hyvää vaikutusta.