1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Turkki ei ole mikään turistimaa jalkapallossa"

Viimeisen vuoden aikana huikeita harppauksia pelaajana ottanut Alexander Ring valmistautuu Virossa pelattavaan Baltic Cupiin luottavaisin mielin.

Kuva: Yle

Lauantain voittoisassa Turkki-ottelussa 68 minuuttia urakoinut Alexander Ring uhkui itseluottamusta voitetun ottelun jälkeen tiistain lehdistötilaisuudessa.

- Se oli tärkeä ottelu joukkueelle henkisesti. Nousimme takaa vielä voittoon ja sellaista maata kuin Turkkia vastaan. Se ei ole mikään turistimaa jalkapallossa. Uskon, että tämä voitto antaa meille voimia jatkoa ajatellen, Ring kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Tällä hetkellä Huuhkajat valmistautuu viikonlopun Baltic Cupiin, jossa joukkue kohtaa perjantaina isäntämaa Viron. Etelänaapurin joukkue on Ringille tuttu vain lööpeistä.

- En ole hirveästi ehtinyt seuraamaan, mitä nyt Suomen lehdistöstä lukenut, että meinasivat päästä EM-kisoihin. Hyvässä iskussa näyttävät olevan, pelaavat omilla vahvuuksillaan ja tosi tehokkaasti.

Vaikka vastustaja ei ole tuttu, on tavoite täysin selvä.

- Voittoa lähdetään hakemaan. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Haluan voittaa joka pelin, ja niin haluaa joukkuekin. Ihan sama, kuka siinä on vastassa, Ring lataa.

Takana hurja vuosi

Mennyt vuosi on ollut 21-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle hurja. Ensin läpimurto Veikkausliigassa HJK:n paidassa ja sen jälkeen siirto saksalaiseen Borussia Mönchengladbachin riveihin.

Ring on omien sanojensa mukaan oppinut Saksassa paljon sellaista, mitä Suomessa ei opeteta.

- Meidän valmentaja kiinnittää paljon huomiota pieniin asioihin. Syöttötekniikka ja tällaista, mitä en ole täältä oppinut. Tai miten keskitetään ja vedetään, että pitää laittaa pienet askeleet ennen vetoa, Ring avaa oppimaansa.

Hyppy Veikkausliigasta maailman parhaimpiin sarjoihin lukeutuvaan Bundesliigaan ei ole helppo kenellekään. Ring on kuitenkin tyytyväinen siirtoon.

- Bundesliiga on kova paikka, mutta nautin joka hetkestä. Tempo on hurja. Päästä päähän mennään ja henkilökohtainen taitotaso on vähän parempi kuin mitä täällä Suomessa, Ring analysoi.

Toinen kotimaa voittoon EM-kisoissa

Suomalaisen toinen kotimaa Saksa pelaa viikon päästä alkavissa EM-kisoissa. Ring uskoo kolminkertaisen Euroopan mestarin mahdollisuuksiin myös näissä kisoissa.

- Uskon, että Saksa taistelee turnausvoitosta. Heillä on hyvä joukkue kasassa ja he olivat ylivoimaisia karsinnoissa. Siellä on monta pettynyttä pelaajaa, varsinkin Mestarien liigasta.

Saksan EM-joukkue on kokenut ja yksi kisojen suursuosikeista. Ring löytää joukkueen mielenkiintoisimmat nimet helposti.

- (Mesut) Özil, (Bastian) Schweinsteiger ja (Manuel) Neuer maalissa. Siinä ne kolme, keitä kannattaa seurata, Ring päättää.