Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tappiopeli pilasi Crosbyn juhlat

Pittsburghin jääkiekkoilija Sidney Crosby haali lyhyen NHL-uransa 200. tehopisteen, mutta juhlapiste ei lohduttanut häntä, kun Carolina korjasi 3-2-voitolla potin.

urheilu

Penguinsin Crosby teki ensimmäisessä erässä 1-0-johtomaalin, mutta Carolinan Scott Walker nosti joukkueensa 3-2-voittoon kolmannen erän puolivälissä.

Crosby, 19, pystyi nuorimpana NHL-pelaajana rikkomaan 200 pisteen rajapyykin. Vain legendaarinen Wayne Gretzky on yltänyt alle kaksikymppisenä samaan urotekoon.

Toista kauttaan taalakaukaloissa pelaava taitoniekka on ahnehtinut 142 pelaamassaan ottelussa huimat tehopisteet 66 + 134 = 200.

Crosby johtaa tämän kauden pistepörssiä ylivoimaisesti tehoilla 27+71=98.

Carolina nousi voitollaan itäisessä konfrerensissa kahdeksanneksi ohi Montrealin.

Filppula korvasi Zetterbergin

Detroitin Valtteri Filppula on saanut enemmän vastuuta, kun joukkueensa tähtipelaaja Henrik Zetterberg on ollut sivussa selkävaivojensa takia.

Nuori suomalaissentteri pelasi voitollisessa Chicago-ottelussa yli 15 minuuttia, valtaosan Pavel Datsjukin ja Tomas Holmströmin kanssa.

Filppula niittasi 3-0-johtomaalin toisessa erässä Datsjukin tarjoilusta. Punasiivet johtivat ottelua puolimatkan krouvissa 4-0-numeroin. Loppusummerin soidessa Detroitille kirjattiin voitto maalein 6-2.

Pääosin nelosketjussa koko kauden viilettänyt Filppula on saalistanut 56 ottelussa tehot 7+4.

Norrena viihtyi DallasissaColumbus Blue Jacketsin maalivahti Fredrik Norrena oli vakuuttava rangaistuslaukauskilpaan venyneessä koitoksessa.

Sergei Zubov, Mike Modano ja Jussi Jokinen kokivat suomalaisveskarin hyvän iltapuhteen rankkareissa.

Sinitakkien Jason Chimera laukoi ratkaisevan rl-kudin ohi Marty Turcon ja sinetöi 3-2-vierasvoiton Columbukselle.

Itse ottelussa Norrena torjui 22 laukausta. Kärkäs Jere Lehtinen tulitti seitsemästi kohti Norrenaa, mutta kertaakaan Dallas-laiturin laukaus ei löytänyt maaliin asti.

Kaberle taklattiin sairaalakuntoon

New Jerseyn kovanaaman Cam Janssenin taklaus tainnutti Toronto-puolustaja Tomas Kaberlen toisessa erässä.

Tshekki-pelaaja makasi pitkään tajuttomana jään pinnassa. Verta vuotava Kaberle vietiin lopulta sairaalaan tarkempia tutkimuksia varten.

Tuomarit eivät antaneet tilanteesta jäähyä. Janssen taklasi kiekottomana olleen Kaberlen laitaa vasten. Taklaus tuli monien mielestä liian myöhään, kiekon jo ollessa muualla.

Janssen ei pelannut tapauksen jälkeen enää vaihtoakaan. - Vein vain taklaukseni loppuun asti. Kukaan ei halua satuttaa toista tahallaan. Minun on hoidettava kuitenkin oma ruutuni ja pelattava omilla vahvuuksillani, johon kuuluu taklauspeli, Janssen pahoitteli ottelun jälkeen.

Toronton voiton takuumies, maalivahti Andrew Raycroft, näki tilanteen varsin läheltä. - Ei sitä voi kutsua miksikään taklaukseksi, jos kaveri tulee tilanteeseen kymmenen sekuntia liian myöhään. Todella törkeä temppu, toivottavasti NHL katsoo tapauksen videolta, Raycroft puhisi.

Toronto-valmentaja Paul Maurice totesi tiukkasanaisesti, että Janssenin kaltainen teko ei kuulu jääkiekkoon.

Maple Leafs sisuuntui tapauksesta ja nousi lopulta 0-2-tappiosta 4-3-rangaistuslaukausvoittoon.

KIERROKSEN MAALINTEKIJÄT JA SUOMALAISPISTEET (siirryt toiseen palveluun)

NHL-TAULUKOT JA TULEVAT OTTELUT (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE-AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat