1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lahti sai vuoden 2017 MM-hiihdot

Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) hallitus on myöntänyt vuoden 2017 MM-hiihtokilpailut Lahdelle. Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuja hakivat myös Slovenian Planica, Saksan Oberstdorf ja Puolan Zakopane.

Urheilu

Lahti haki kilpailuja kolmannen kerran peräkkäin. Lahti voitti kolmannella äänestyskierroksella Planican äänin 12-3.

MM-hiihdot ovat jo seitsemännet Lahdessa. MM-mitalien kohtalo on ratkottu Lahdessa vuosina 1926, 1938, 1958, 1978, 1989 ja 2001.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala liikuttui kyyneliin FIS:n myönteisen päätöksen jälkeen.

- Ilon kyyneleitä pyyhitään. Taustaporukka on tehnyt useita vuosia töitä tämän eteen. Tämä on todella iso asia Suomelle ja suomalaiselle hiihtourheilulle, Kulmala kertoi Yle Urheilulle heti FIS:n päätöksen jälkeen.

Lahti sai äänestyksen ensimmäisellä ja toisella kierroksella seitsemän ääntä viidestätoista. Kahdeksalla äänellä Lahti olisi voittanut kilpailun heti kättelyssä.

- Äänestys oli tiukka, ennen kuin kilpailijat antautuivat. Kilpailijat kaatuivat kuitenkin lopulta selvästi. Tämä oli työvoitto, joka oli kiistaton ja ansaittu, Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Matti Sundberg summasi.

Ylen tavoittaman Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramon mukaan MM-kisojen sprinttilajit hiihdettäisiin Olympiastadionilla.

FIS:n hallitus valitsi kisaisännän kokouksessaan Etelä-Koreassa. FIS:n valintakokous jakoi samalla myös alppihiihdon, lumilautailun ja lentomäen MM-kisajärjestelyvastuut. Vuoden 2016 lentomäen MM-kisat kilpaillaan Itävallan Kulmissa, vuoden 2017 lumilautailun ja freestylen MM-kisat järjestetään Espanjan Sierera Nevadassa ja vuoden 2017 MM-alppihiihdot lasketaan Sveitsin St. Moritzissa.

Pekka Viinikka, Kangwonland