Euroopan Ratsastajainliitto perustettu

Eurooppalainen Ratsastajainliitto, the European Equestrian Federation (EEF), perustettiin torstaina 18. helmikuuta Warendorfissa Saksassa. Uuden liiton tehtävänä on ajaa eurooppalaisen ratsastuksen asiaa FEI:ssä, kansainvälisessä ratsastajainliitossa, sekä EU:ssa, minkä vuoksi kotipaikaksi valittiin Belgia.

urheilu
yle

Suomesta perustamiskokoukseen osallistui Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtaja JP Leskinen, ja hän allekirjoitti perustamisasiakirjan Suomen puolesta yhdessä 32 muun Euroopan maan kanssa.

- Yksi tärkeimpiä asioita jatkossa on edunvalvonta EU:ssa, ja varmasti myös FEI:ssä meitä kuunnellaan nyt herkemmällä korvalla, Leskinen toteaa.

- Jokaisella kansallisella liitolla on edelleen omat, suorat yhteytensä FEI:hin ja toimimme FEI:n kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä, hän jatkaa.

Alun perin viime syyskuussa Antwerpenissä päätettiin perustaa EEF, European Equestrian Forum. Myöhemmin katsottiin, että varsinaisella liitolla on enemmän painoarvoa edunvalvonnassa. Vastaavat maanosien omat kattojärjestöt on jo Aasialla, Pohjois- ja Väli-Amerikalla sekä arabimailla.

Euroopan Ratsastajainliiton puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Saksan Hanfried Haring. Hallituksessa ovat mukana myös Christian Paillot (Ranska), Ulf Helgstrand (Tanska), varapuheenjohtaja Manuel Bandeira de Mello (Portugal), Andrew Finding (Iso-Britannia), Michal Wroblewski (Puola) and Armagan Özgörkey (Turkki).

- Hallituspaikoista äänestettiin ja mielestäni hallituksesta saatiin erittäin hyvä, sillä mukana kattava edustus erityyppisiä eurooppalaisia ratsastusmaita, Leskinen katsoo.

Lähteet: Lähde: Suomen Ratsastajainliiton tiedotus YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat