Gordon Herbert palaa Hongan vahvuuteen

Korisliigan playoff-vaiheeseen valmistautuvan Espoon Hongan valmentajat Lars Ekström ja Kimmo Kujansivu saavat kevään ratkaisupeleihin merkittävän lisän alkukauden Honkaa luotsanneen Gordon Herbertin hahmossa.

urheilu
Gordon Herbert.
EPA

- Herbert tarjoutui auttamaan meitä tässä tilanteessa. Se merkitsee tosi arvokasta apua. Gordieta parempaa henkilöä ei tähän voisi olla, sanoo Ekström.

Hongan kausi käynnistyi Herbertin, 51, alaisuudessa. Hänen oli kuitenkin vetäydyttävä tammikuun loppupuolella sairauslomalle vihoittelevan selkänsä vuoksi. Valmennusvastuun otti tämän jälkeen Ekström, joka luotsasi Honkaa runkosarjan 16 viimeisessä ottelussa.

- Jatkamme työtämme Kujansivun kanssa kuten runkosarjassakin Gordien tullessa lisänä tiimiimme. Hän osallistuu harjoituksiin ja myös peleihin, sanoo Ekström.

"Pyrintö on meille ihan hyvä vastustaja"

Honka kohtaa ensi keskiviikkona käynnistyvissä puolivälierissä runkosarjan voittajan Tampereen Pyrinnön.

Pyrintö vei keskinäiset liigakohtaamiset nimiinsä 3-1, joskin Honka haki kauden tähän mennessä ehdottomasti kovimman voittonsa tulevasta playoff-vastustajastaan joulukuussa Tampereella pelatussa Suomen cupin finaalissa. Honka voitti joulukuussa myös liigaottelun Tampereella. Pyrintö oli puolestaan vahvempi kahdesti Espoossa ja runkosarjan päätteeksi kotiyleisönsä edessä.

- Pyrintö on meille ihan hyvä vastustaja ja lähdemme mielellään sitä vastaan. Olemme nähneet myös aivan viime aikoina, miten Pyrintö pelaa, toteaa Ekström.

Hongalle pääsiäisen aika ja valmistautuminen puolivälieräsarjaan sujuu harjoittelun ja levon ehdoilla, sekä niitä sopivasti tasapainottamalla.

- Harjoitellaan kovasti ja huilataan vähän, Ekström kiteyttää Hongan lähipäivien ohjelman.

Lähteet: Lähde: Hongan tiedotus YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat