Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018

Hännisestä Norjan sprinttiluistelijoiden valmentaja

Suomen pikaluistelumaajoukkueen entinen päävalmentaja Janne Hänninen siirtyy Norjan sprinttipikaluistelijoiden päävalmentajaksi. Hänninen allekirjoitti keskiviikkona Norjan Luisteluliiton kanssa yksivuotisen sopimuksen, jossa on optio toisesta vuodesta. Hänninen aloittaa työnsä Norjassa välittömästi.

urheilu
Janne Hänninen
YLE

Norjan luisteluliitto on ollut halukas saamaan Hännisen palvelukseensa jo pitkään. Hännisen palkkaaminen on suuren luokan urheilu-uutinen, sillä pikaluistelu on Norjassa hiihdon ja mäkihypyn rinnalla osa maan kansallisurheilua. Suomalaisen valmentajan pestaaminen näin tärkeään tehtävään on iso kunnian osoitus suomalaiselle valmennusosaamiselle. Hännisen pestaamista voi verrata vaikka Mika Kojonkosken palkkaamiseen Norjan mäkimaajoukkueen päävalmentajaksi.

- Norja on perinteinen pikaluistelumaa ja siellä on hyvä sprinttiporukka kasassa. Mahdollisuus olla hienon urheilumaan pikaluistelun sprinttivalmentajana on todella hieno mahdollisuus minulle. Toisaalta sain hommaan hyvän aikataulun, joten pystyn olemaan paremmin perheeni kanssa. Se oli tärkeä asia, Hänninen kommentoi.

Norjan yleisluistelijoiden taso on maailman huippua. Esimerkiksi Håvard Bökko on moninkertainen MM-ja EM-mitalisti ja ylsi mitalille myös Vancouverin talvikisoissa. Sprittipikaluistelussa töitä kuitenkin riittää, sillä maalla ei ollut Vancouverin olympiakisoissa yhtään edustajaa 500 metrillä.

- Yritän tehdä oman työni niin hyvin kuin osaan. Jos urheilijat kehittyvät niin se on hyvä asia, jos eivät niin täytyy katsoa peiliin, Hänninen toteaa.

Hänninen ei kuitenkaan hylkää suomalaisia sprinttipikaluistelijoita, sillä yhteistyö Suomen parhaan sprinttiluistelija Mika Poutalan kanssa jatkuu.

- Jatkamme Mikan kanssa päivittäistä yhteistyötä kotimaassa ja leiriyhteistyöstä on sovittu.

Vancouverin talvikisoissa mukana ollut sprintteri Tuomas Nieminen osallistuu Poutalan ohella Hännisen valvovan silmän alla samoille leireille kuin Norjan sprinttiluistelijat, jotka suorittavat osan kesäharjoittelusta Suomessa.

Lähteet: YLE Urheilu / Christer Sarlin

Suosittelemme

Tuoreimmat