Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku

Saksa-Suomi minuutti minuutilta

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtasi Saksan MM-kisojen toisessa ottelussaan isäntämaan. YLE Urheilu seurasi tällä sivulla Suomen 1-0-taisteluvoittoon päättyneen ottelun minuutti minuutilta.

urheilu
Jarkko Immonen.
YLE

OTTELUN YHTEENVETO: Kaksi erää Suomi oli selkeästi edellä, mutta päätöserän passiivisuus herättää kysymyksiä. Saksa painosti lähes koko viimeisen 20-minuuttisen, ja vain maalivahti Petri Vehasen huipputorjunnat estivät tasoituksen. Yhtä kaikki, 1-0-voitto on tuloksena juuri vaadittava, ja se on jääkiekossa tärkeintä.

VIIMEINEN MINUUTTI: Pihlström purkaa jälleen, ja sekunnit kuluvat. Riku Hahlilla on paikka lyödä tyhjiin, mutta puolustaja Korbinian Holzer torjuu. Janne Niskala pääsee purkamaan, ja kolme sekuntia ennen loppua tulee vielä aloitus Suomen päätyyn. Petri Kontiola hoitaa aloituksesta "tasapelin", ja Suomi ottaa todellisen taisteluvoiton maalein 1-0.

59. MINUUTTI: Kiekko menee ristiin ja rastiin Suomen maalinedustalla, mutta vetoja ei kuulu. Vehanen ottaa tärkeän torjunnan, ja Saksa ottaa aikalisän ja maalivahdin pois ajassa 58.22. Antti Pihlström pääsee katkoon. Marcel Goc purjehtii läpi kentän ja laukoo, mutta Vehanen on jälleen kiekon tiellä.

58. MINUUTTI: Andre Rankel laukoo, Vehanen torjuu. Petri Kontiola roiskaisee epähuomiossa pitkän kiekon, joten aloitus tuodaan Suomen päätyyn. Tilanne selvitetään.

57. MINUUTTI: Petri Vehanen ottaa jälleen varman torjunnan, ja mikä tärkeintä, ei jätä irtokiekkoa.

56. MINUUTTI: Suomi saa hengähdystauon, kun Saksan avaus menee pitkäksi. Antti Pihlström laukoo pienestä kulmasta, Zepp torjuu.

55. MINUUTTI: Saksan pelaajat saavat runnoa kiekkoa rauhassa Suomen maalilla, vaikka se on Vehasen alla. Saksa painostaa herkeämättä.

54. MINUUTTI: Saksan Robert Dietrichin laukaus synnyttää vaaratilanteen Suomen maalille, mutta Vehanen selvittää sen puolustuksen avaustuksella. Suomi joutuu roiskimaan purkuja. Vehanen ottaa loistavan torjunnan Constantin Braunin vetoon.

53. MINUUTTI: Jori Lehterä tekee vahvaa työtä kiekon kanssa Saksan päädyssä, ja aika kuluu. Saksan hyökkäyksistä puuttuu kuningasidea, ja tällä hetkellä Suomella ei ole suurempaa hätää.

52. MINUUTTI: Suomi jäädyttää peliä tällä hetkellä tehokkaasti, ja Saksalla on vaikeuksia päästä keskialueen yli.

51. MINUUTTI: Peli pyörii pääosin keskialueella.

50. MINUUTTI: Erinomaisen ottelun pelannut Antti Pihlström laukoo, Zepp torjuu. Toisessa päädyssä Petri Vehanen ottaa loistavan jalkatorjunnan saksalaispelaaja John Trippin avopaikasta lähteneeseen rystyvetoon.

49. MINUUTTI: Suomen peli on tällä hetkellä sekaisin, ja tekninen aikalisä tulee erinomaiseen paikkaan.

48. MINUUTTI: Suomen alivoima kestää, ja jäähyltä vapautunut Immonen on päästä jopa läpi. Sami Vatasen avaus ei aivan tavoita Kazan-sentteriä.

47. MINUUTTI: Saksa täysilukuiseksi ja samantien ylivoimalle. Petri Vehanen koppaa varmasti Marcel Müllerin laukauksen. Andre Rankel on survoa kiekon laitakimmokkeen jälkeen tyhjään Suomen maaliin, mutta Lasse Kukkosen uhrautuva heittäytyminen pelastaa Vehasen ja Suomen.

46. MINUUTTI: Suomen ylivoima jauhaa näyttävästi, kunnes ajassa 45.19 Jarkko Immonen taklaa laidan vieressä Robert Dietrichiä. Suomella on tilanteessa onnea, sillä Immonen selviää kahden minuutin rangaistuksella. Yleisö viheltää villisti. Peli jatkuu neljällä neljää vastaan 46 sekuntia. Petri Kontiola nousee näyttävästi ja laukoo, Zepp torjuu.

45. MINUUTTI: Kesken Saksan painostuksen Antti Pihlström pääsee laukomaan. Zepp ei hetkeen tiedä, missä kiekko on mutta se on hänen allaan. Jälkitilanteesta Korbinian Holzer saa jäähyn, joten Suomi pääsee ylivoimalle. Antti Miettinen pääsee laukomaan, mutta Saksan puolustus pääsee väliin.

44. MINUUTTI: Alexander Sulzer laukoo, Vehanen torjuu eteensä. Yleisö Kölnissä herää jälleen, ja Saksalla on nyt henki päällä. Kai Hospelt laukoo sivuverkkoon, ja Suomi joutuu taas purkamaan.

43. MINUUTTI: Kiekko pomppii Mikko Mäenpään jaloissa, ja John Tripp pääsee laukomaan vaarallisesti. Laukaus käynnistää hirvittävän mylläkän Suomen maalilla, mutta Petri Vehanen esittää pari akrobaattista torjuntaa, ja Suomi selviää. Phillip Gogulla pääsee laukomaan, Vehanen torjuu. Suomi on nyt pinteessä.

42. MINUUTTI: Antti Pihlström laukoo, Rob Zepp torjuu vaivatta. Erän alku on ollut vahvasti Leijona-painotteinen.

41. MINUUTTI: Suomi aloittaa päätöserän terävästi, ja Petri Kontiola pääsee yrittämään heti maalintekoa pienestä kulmasta. Rob Zepp torjuu.

TOISEN ERÄN YHTEENVETO: Suomen erinomainen peli jatkui, mutta maalinteko on edelleen varsin tuskaista. Saksa oli ajoittain pahassakin pinteessä, eikä Suomen joukkueesta tällä hetkellä löydy heikkoa lenkkiä. Eritoten Suomen liike on ollut erinomaista, eikä Saksalla ole ollut aikaa hieroa hyökkäyksiään rauhassa. Kun Vehanen on torjunut vähät paikat erittäin varmasti, Suomella ei ole ollut mitään hätää, vaikka tilanne onkin "vain" 1-0.

40. MINUUTTI: Saksan Kai Hospelt laukoo yli Suomen maalin. Saksa on tasavajaalla hallitsevampi osapuoli, mutta suurempaa hätää Leijonilla ei ole. Vehanen torjuu varmasti pari saksalaislaukausta.

39. MINUUTTI: Saksa tulee täysilukuiseksi, ja Michael Wolf pääsee suoraan jäähyaitiosta yksin läpi. Petri Vehanen ottaa loistavan torjunnan. Christoph Ullmann ajaa jatkotilanteessa Vehasen päälle ja saa tästä jäähyn. Myös Antti Pihlström saa jälkipelistä jäähyn, joten peliä jatketaan neljällä neljää vastaan. Saksan pelaaja pääsee laukomaan, Vehanen torjuu.

38. MINUUTTI: Saksa pääsee purkamaan kolme kertaa peräkkäin Suomen yritykset tuoda kiekko ylös, eikä ylivoimapeliä saada jauhamaan.

37. MINUUTTI: Michael Wolf saa kaksiminuuttisen ajassa 36.10, ja Suomi pääsee ylivoimalle. Jarkko Immonen löytää loistavasti takatolpalta Petteri Nummelinin, jonka hieman epäonnistuneen vedon Zepp torjuu.

36. MINUUTTI: Saksa saa pitkästä aikaa pienen paineen Suomen maalille, mutta Vehanen selvittää ainoan vedon. Petri Kontiola yrittää maalintekoa toisessa päädyssä.

35. MINUUTTI: Korbinian Holzer pääsee laukomaan, mutta Suomi iskee vastaan. Zepp torjuu Jarkko Immosen vedon, joka lähti b-pisteen kaarelta.

34. MINUUTTI: Suomen hyökkääjät karvaavat korkealta ja taklaavat voimakkaasti, minkä seurauksena Saksan pakeilla on jatkuvasti kiire avata peliä. Leo Komarov laukoo yli maalin.

33. MINUUTTI: Peli pyörii edelleen pelkästään Saksan päädyssä. Aaltonen pelaa puolivahingossa paikan Sami Kapaselle, mutta Zepp torjuu.

32. MINUUTTI: Antti Miettinen laukoo, mutta Zepp torjuu varmasti Jarkko Immosen tekemästä maskista huolimatta. Saksa täysilukuiseksi. Juhamatti Aaltonen pääsee laukomaan hyvän kuljetuksen päätteeksi, Zepp torjuu.

31. MINUUTTI: Suomen ylivoimapelaaminen on vaisua, eikä kiekkoa saada Saksan alueelle. Kunnes Nummelin avaa loistavasti Jussi Jokiselle, jonka ujutusyritys puolittaisesta läpiajosta jää Rob Zeppin patjoihin.

30. MINUUTTI: Nicolai Goc saa kaksiminuuttisen kaadettuaan Leo Komarovin. Suomi pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Mikko Mäenpää laukoo ohi maalin ennen kuin Saksa purkaa.

29. MINUUTTI: Saksa on helisemässä myös kolmosketjumme kanssa, mutta pystyy purkamaan.

28. MINUUTTI: Sami Vatanen löytää Petri Kontiolan, jonka laukaus jää pyörimään sivuverkkoihin Zeppin torjunnan jälkeen. Myös Aaltonen pelaa Kontiolalle vetopaikan, mutta Saksa kestää hurjan pyörityksen.

27. MINUUTTI: Saksa ottaa hienokseltaan pelin haltuunsa Suomen avausmaalin jälkeen, mutta kiekollista peliä leimaa pienoinen hätäily. Kontiolan ketju palauttaa pelin painopisteen Saksan päätyyn.

26. MINUUTTI: Suomi siirtyy 1-0-johtoon ajassa 25.18. Kulmasta nouseva Jussi Jokinen löytää maalin edestä Jarkko Immosen, jolla on helppo työ siirtää kiekko ohi Rob Zeppin.

25. MINUUTTI: Marcel Müller pääsee laukomaan pienestä kulmasta Michael Wolfin vahvan ylöstuonnin jälkeen. Vehanen torjuu Mikko Mäenpään kompuroinnin myötä avautuneen paikan. Antti Pihlström taklaa taas voimakkaasti. Saksa ei saa jäähyä, vaikka Juha-Pekka Hytönen kaadetaan selkeällä painiotteella.

24. MINUUTTI: Jussi Jokinen tuo kiekon ylös, ja Janne Niskala pääsee laukomaan kolmannesta aallosta. Veto ei jaksa maalille asti, vaan jää Saksan puolustajiin.

23. MINUUTTI: Suomen nelosketju painaa pelin Saksan päätyyn. Laukaukset jäävät puuttumaan. Juha-Pekka Hytönen ei saa leivottua kiekkoa maaliin sen edestä.

22. MINUUTTI: Sami Kapanen yrittää pitää Suomen hyökkäystä elossa, mutta Saksa pääsee väliin.

21. MINUUTTI: Toinen erä alkaa sekavasti. Saksan hyökkäys katkeaa paitsioon, Suomen siniviivalle.

ENSIMMÄISEN ERÄN YHTEENVETO: Suomi pelasi huomattavasti paremmin kuin Tanska-ottelussa. Liike ja taklausvoima olivat aivan eri tasolla kuin avausottelussa. Huippupaikoille Suomi ei päässyt, minkä johdosta maalit jäivät uupumaan. Jos Suomen peli jatkuu samalla tavalla, Saksan puolustajille tulee pitkä ja hikinen ilta.

20. MINUUTTI: Juhamatti Aaltonen laukoo ensin itse ja syöttää vielä Sami Kapasellekin maalipaikan, mutta Rob Zepp selvittää molemmat tilanteet. Aivan erän lopussa Marcel Goc ampuu rutkasti ohi, mutta päädystä kimmonnut kiekko on yllättää Vehasen. Kazan-maalivahti selvittää tilanteen, ja erätauolle lähdetään 0-0-tilanteessa.

19. MINUUTTI: Saksa iskee vastaan Antti Miettisen kiekonmenetyksen jälkeen. Petri Vehanen ottaa helpon kopin Andre Rankelin vedosta.

18. MINUUTTI: Petri Kontiola ja Antti Pihlström tekevät loistavaa työtä alivoimalla, ja Santalan jäähyn sekunnit kuluvat umpeen.

17. MINUUTTI: Saksan ylivoima jauhaa lähes täyden minuutin ennen kuin Korbinian Holzer laukoo siniviivasta. Vehanen ottaa helpon torjunnan.

16. MINUUTTI: Petri Kontiola nousee näyttävästi keskialueen yli, mutta veto lähtee kimmokkeen kautta katsomoon. Nummelin laukoo, Zepp torjuu ja siivoaa irtokiekon väljemmille vesille ennen kuin Suomen pelaajat ehtivät niihin. Tommi Santala saa väkivaltaisuudesta kyseenalaisen kaksiminuuttisen ajassa 15.58.

15. MINUUTTI: Leo Komarov laukoo, mutta Rob Zepp torjuu helposti. Komarov hämmentää tutusti tilanteen jälkeen Saksan maalilla.

14. MINUUTTI: Jori Lehterä tarjoaa Tommi Santalalle maalipaikan, mutta ei onnistu. Santala laukoo toistamiseenkin, Zepp torjuu.

13. MINUUTTI: Phillip Gogulla hakee takatolpalta Felix Schütziä, joka ei osu ohjauksessaan kieekkoon, ja Suomi pelastuu.

12. MINUUTTI: Mikko Mäenpää ampuu vaarallisesti keskeltä, mutta Rob Zepp torjuu. Leo Komarov jättää Nummelinille, jonka vedon Zepp torjuu.

11. MINUUTTI: Marcel Müllerin ketju pyörittää Suomen päädyssä, mutta ei saa vetoja aikaan.

10. MINUUTTI: Nummelin hakee takatolpalta Jussi Jokista, mutta Saksan puolustaja on mailoineen välissä. Suomi on hallinnut avauserää.

9. MINUUTTI: Juha-Pekka Hytönen vempauttaa maalin takaa kiekon luukulle, mutta Zepp torjuu, eikä Pihlström pääse irtokiekkoon.

8. MINUUTTI: Antti Pihlström pitää Saksan puolustusta pilkkanaan, mutta kunnon vetoja ei saada aikaan.

7. MINUUTTI: Edellisen minuutin puolella käynnistynyt nelosketjumme mylläkkä purkautuu, kun Saksa lyö pitkän kiekon. Zepp torjuu Jarkko Immosen matalan vedon avopaikasta. Suomella on hyvä ote pelistä. Toisessa päädyssä Alexander Sulzer laukoo, Vehanen torjuu.

6. MINUUTTI: Tommi Santala laukoo, mutta tilane on vihelletty paitsioksi. Metakka hallissa on niin kovaa, että vihellykset eivät tahdo kuulua. Janne Niskalan laukaus käynnistää melkoisen mylläkän Saksan maalilla.

5. MINUUTTI: Lasse Kukkonen laukoo b-pisteen kaarelta, Rob Zepp torjuu. Juhamatti Aaltonen nousee vahvasti maalille, mutta kääntölaukaus painuu ohi maalin. Myös Petri Kontiola testaa Rob Zeppin torjuntavirettä.

4. MINUUTTI: Antti Miettisellä on puolittainen maalipaikka, mutta mainittavia ei saada aikaan. Toisessa päädyssä Christoph Ullmannille pelataan vastahyökkäyksen päätteeksi tekopaikka, jonka Petri Vehanen selvittää.

3. MINUUTTI: Ottelu on alkanut puolin ja toisin varsin tunnustelevasti. Suomelta kaikki ketjut käyneet jäällä.

2. MINUUTTI: Jori Lehterä hyökkää Suomen kolmosketjun laidassa, joten pikkuvaivoista kärsinyt Lauri Korpikoski on ilmeisesti ottelusta sivussa.

1. MINUUTTI: Saksa on iskeä vastaan Petteri Nummelinin harhasyötön jälkeen, mutta Jussi Jokinen puolustaa mainiosti, ja tilanne purkautuu.

KIEKKO JÄÄHÄN: Suomelta aloittaa Jarkko Immosen johtama ykkösviisikko. Immonen voittaa aloituksen Saksan Marcel Gocia vastaan.

5 MINUUTTIA OTTELUN ALKUUN: Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen uskoo, että turha jännitys on karissut joukkueen tekemisestä. Jalonen peräänkuuluttaa joukkueeltaan taisteluilmettä heti ottelun alusta alkaen.

10 MINUUTTIA OTTELUN ALKUUN: Saksa aloitti kotikisansa yli 77 000 katsojan edessä Gelsenkirchenin jalkapallostadionilla kaatamalla USA:n jatkoajalla 2-1. Näin Saksa on ennen Suomi-ottelua lohkossa toisena kahdella pisteellä.

15 MINUUTTIA OTTELUN ALKUUN: Suomi hävisi avausottelussaan Tanskalle 1-4. Saksa-ottelun merkitys on sen takia paljon ennakoitua suurempi, mutta ns. kuolemanottelusta ei vielä voida puhua. USA:n hävittyä Tanskalle Suomelle riittää välisarjapaikkaan voitto USA:sta varsinaisella peliajalla - kävi Saksaa vastaan mitä tahansa.

PUOLI TUNTIA OTTELUN ALKUUN: Saksan maalilla aloittaa Eisbären Berlinin 29-vuotias Rob Zepp. Kanadassa syntynyt Zepp muistetaan Suomessa SaiPasta, jossa hän pelasi kaudet 2005-2007. Saksan kokoonpano on seuraavanlainen:

Felix Schütz - Marcel Goc - Phillip Gogulla Michael Wolf - Marcel Müller - Christoph Ullmann Kai Hospelt - Andre Rankel - Patrick Hager Sven Felski - John Tripp - Alexander Barta

Korbinian Holzer - Robert Dietrich Justin Krueger - Alexander Sulzer Nicolai Goc - Constantin Braun Sven Butenschön

  1. maalivahti: Rob Zepp
  1. maalivahti: Dimitri Kotschnew

TUNTI OTTELUN ALKUUN: Suomen kokoonpanoon tulee mukaan Antti Miettinen, joka on toipunut Tanska-ottelun aikoihin kärsimästään kuumeesta. Suomen maalilla pelaa Petri Vehanen. Kokoonpano on seuraavanlainen:

Jussi Jokinen - Jarkko Immonen - Antti Miettinen Sami Kapanen - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen Antti Pihlström - Tommi Santala - Lauri Korpikoski Leo Komarov - Juha-Pekka Hytönen - Riku Hahl

Petteri Nummelin - Pasi Puistola Janne Niskala - Sami Vatanen Lasse Kukkonen - Mikko Mäenpää

  1. puolustaja: Topi Jaakola
  1. hyökkääjä: Jori Lehterä

  1. maalivahti: Petri Vehanen
  1. maalivahti: Pekka Rinne

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat