Joukkuevoimistelun MM-kulta suomalaisten kiikarissa

Joukkuevoimistelun MM-kilpailuiden alkukilpailun jälkeen Suomen Fotonit ovat johdossa ja siten kiinni MM-kullassa Bulgariassa. Ero toisena olevaan Venäjän Madonna-joukkueeseen on kuitenkin marginaalinen, vain 0,05 pistettä.

urheilu
Fotonit (Arkistokuva)Olarin Voimistelijat

Kaikki mitalit ovat vielä alkukilpailun jälkeen jakamatta, sillä kolmantena ovat tasapisteissä niin Suomen Ampeerit, Venäjän Oscar kuin Bulgarian maajoukkuekin. Piste-eroa kolmikolla on johtaviin Fotoneihin vain 0,35 pistettä.

Alkukilpailun perusteella tänä vuonna käydään ennennäkemättömän tiukka kamppailu MM-mitaleista. Viisi kärkijoukkuetta on 0,35 pisteen sisällä, joten huomisesta finaalista tulee erittäin jännittävä.

Edellisessä maailmancupin osakilpailuissa neljänneksi jäänyt Fotonit on harjoitellut lujaa viime viikot ja onnistui nappaamaan kärkipaikan tänään. Valmentaja Anneli Laine-Näätänen oli syystäkin tyytyväinen suojatteihinsa.

- Pientä puristusta oli havaittavissa, mutta suoritus oli ihan hyvä. Pientä parantamista huomiseen jäi, joten hyvillä mielin finaaliin. Huomenna lähdetään nauttimaan voimistelusta, Laine Näätänen summasi.

Alkukilpailun jälkeen arvottiin huomisen finaalin suoritusjärjestys. Fotonit lähtevät finaaliin ensimmäisenä, johon Laine-Näätänen oli tyytyväinen. - Mieluummin ensimmäisenä kuin viimeisenä.

Koko kevätkauden kansainvälisiä ja kotimaan kilpailuja hallinnut Ampeerit jäi yllättäen alkukilpailussa jaetulle kolmannelle sijalle. Suorituksessa ei valmentaja Liisa Lappalainen kuitenkaan löytänyt huomauttamista.

- Tytöt menivät upeasti! Lähdimme hakemaan hyvää suoritusta ja se tuli, mutta pisteet eivät olleet sen mukaiset, pisteisiin pettynyt Lappalainen kommentoi Bulgariasta.

Finaaliin joukkue lähtee taistelemaan mitalista. - Vielä ei mitaleita ole jaettu, joten huomenna kaikki on vielä mahdollista. Aiomme pelata upporikasta ja rutiköyhää ja otetaan se vastaan mitä tulee, Lappalainen kertoi suunnitelmista.

Freyat onnistuivat myös MM-kisoissa saavuttaen alkukilpailun seitsemännen sijan. Tavoitteena ollut sijoitus 6-8 sijan tuntumaan täyttyi. Kahden maan maakiintiön vuoksi Freyat kuitenkin putosi finaalista.

Lähde: Suomen Voimisteluliitto

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat