1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mikkonen meloi EM-kisojen yhdeksänneksi puolikuntoisena

Jenni Mikkonen oli yhdeksäs ratamelonnan EM-kisojen 200 metrin A-finaalissa Espanjan Trasonassa. Poskiontelontulehduksestä kärsivä ja antibioottikuurilla oleva Mikkonen ei pystynyt kamppailemaan kärkisijoista.

Kuva: Jorma Honkanen

- Ei ollut hirveän hyvää melontaa tänään. Olen sairastellut koko viikon. Poskiontelontulehdus ja antibioottikuuri päällä. Siihen nähden oli ihan hyvä, että pystyin eilen taistelemaan finaaliin. Tänään en ollut sellaisessa kunnossa, että olisin pystynyt kärkisijoista taistelemaan, Mikkonen kertoi.

Mikkonen jäi kärjestä vajaat 1,5 sekuntia.

- Eroa tuli lähdössä ja alkukiihdytyksessä, kun ei ihan ole terävässä kunnossa. 200 metrillä pitäisi päästä nopeasti matkavauhtiin.

Mikkonen uskoo pääsevänsä pian normaaliin harjoittelurytmiin poskiontelontulehduksen jälkeen.

- Tänään on jo paljon parempi päivä kuin eilen. Toivottavasti pääsen pikku hiljaa normaaliin harjoittelurytmiin. Ensi viikonloppuna on SM-kisat,.jotka toimivat MM-karsintoina.

Kimmo Latvamäki meloi 200 metrin B-finaalin viidenneksi.

- Keskiverto kisaveto oli, paremminkin olisi voinut irrota. Hyväksyttävä vaan nyt on tämä tulos ja keskityttävä parantamaan tuloskuntoa kohti pääkisoja elokuussa (Poznanin MM-kilpailut). Toivotaan että näytöt riittävät.

Aikuisten arvokisadebytantti Oona Vasko oli naisten 5000 metrin loppukilpailussa 13:s.