Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu

Multala: Hauskat ajat edessä

Sari Multala on jälleen kerran onnistunut kääntämään vaikeudet voitokseen. Helsinkiläispurjehtija hakee viimeisestä maailmancupin osakilpailusta hyvää kenraaliharjoitusta Lontoon olympiakisoihin.

urheilu
Sari Multala purjehtii
Sari Multala on yksi Suomen joukkueen mitalitoivoista olympiakisoissa.Lehtikuva

Multalan kausi ei ole ollut helppo, sillä syksyllä tullut lannenikaman rasitusmurtuma on vaikeuttanut talvella hänen purjehdustaan ja kuntoutus oli vaikea niin henkisesti kuin fyysisestikin. Toukokuussa saavutettu MM-pronssi Laser radial -luokassa antoi Multalalle hyvää potkua olympiakisoja ajatellen.

- Se antaa luottamusta siihen, että valmistautuminen on hyvällä mallilla. Se kertoo sen, että treenit ja kuntoutuminen vammasta ovat sujuneet hyvin. Lisäksi se osoittaa minulle, että heti kun kivut on voitettu, pystyn palaamaan huipulle, Multala sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Mutta jokainen kisa on erillinen kisa. Täälläkin tämä lähtee taas nollapisteestä ja täytyy purjehtia hyvin.

Yhteisasumisen harjoittelua

Weymouthin maailmancupin kisa on viimeinen regatta ennen olympiakisoja. Multalan mukaan olympialaisten läheisyys ei vielä näy purjehtijoissa, mutta hän uskoo tilanteen muuttuvan harjoitusten myötä.

- Me harjoittelemme täällä suomalaisten kanssa yhdessä yhteisasumista, mutta muuten en ole huomannut mitään erityistä, Multala naurahti ja sanoi odottavansa maailmancupin kisasta tiukkaa kilpailua.

- Täällä ovat kaikki parhaat mukana. Sellaisetkin, jotka eivät pääse olympialaisiin. Varmasti tulee kovatasoinen kilpailu ja hyvää harjoitusta. Odotan nimenomaan sitä, että pääsen purjehtimaan samoissa olosuhteissa, mitä olympialaisissakin on. Täällä on virtakin sama tämän viikon aikana kuin mitä olympialaisissa odotetaan.

Weymouthin maailmancupin jälkeen Multala pitää yhden pitkän leirin kesä-heinäkuussa, minkä jälkeen hän keskittyy harjoittelemaan kotimaisemissaan. Olympiakisoihin hän matkaa hyvissä ajoin ja myöntää, että hänellä on nyt edessään yksi uran kiinnostavimmista kesistä.

- Hauskaa päästä kisaamaan olympiavesillä ja olympialaisissa. Hauskat ajat ovat edessä. Pyrin nauttimaan niistä, hän vakuutti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat