1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ronaldinho vaihtaa seuraa - palkkoja rästissä jopa 20 miljoonaa?

Kahdesti maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Ronaldinho on siirtymässä brasilialaisjoukkue Atletico Mineiron riveihin. Syy siirtoon on brassin viimeisimmän seuran, Flamengon, maksamattomat palkat.

Kuva: Yle

Vuosi sitten AC Milanista takaisin kotimaahansa siirtynyt Ronaldinho, 32, on mitä todennäköisimmin vaihtamassa seuraa. Televisiokuvat näyttivät maanantaina, miten Ronaldinho harjoitteli Atletico Mineiron pelaajien kanssa Belo Horizontessa.

Ronaldinhon sopimus Flamengon kanssa mitätöitiin viime torstaina, kun brassi haastoi seuran oikeuteen maksamattomista palkoista. Rästejä on joidenkin tietojen mukaan jopa 20 miljoonaa dollaria eli noin 16 miljoonaa euroa.

Flamengo on myöntänyt, että heillä on ollut vaikeuksia maksaa Ronaldinhon palkkoja sen jälkeen, kun suuri yhteistyökumppani Traffic lopetti toiminnan seuran kanssa.

Markkinointiyritys maksoi suurimman osan Ronaldinhon kuukausipalkasta, joka on tiettyjen lähteiden mukaan jopa 700 000 dollaria eli noin 560 000 euroa.

Seura on kuitenkin yllättynyt tähtihyökkääjänsä lähdöstä ja he aikovat taistella asiasta oikeusteitse.

Sopimuksen mitätöinnin jälkeen Ronaldinho sanoi, että hän haluaa pitää taukoa ja huolehtia sairaasta äidistään. Useimmat brasilialaisjoukkueet sanoivatkin, että he eivät yritä kaapata keskikenttäpelaajaa riveihinsä.

Ronaldinho oli voittamassa maailmanmestaruutta Brasilian paidassa vuonna 2002. Vuoden 2010 MM-kisoihin häntä ei kuitenkaan enää valittu. Ennen siirtoaan Flamengoon keskikenttäpelaaja urakoi Euroopan huippuseuroissa AC Milanissa ja Barcelonassa.