Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?

Suomen naisnyrkkeilyssä historiallinen MM-mitali

51 kilon sarjassa nyrkkeilevä Hanne Mäkinen kukisti MM-kehässä Barbadoksella Australian Shannon O´Connellin pistein 13-1. Voiton myötä Mäkinen on saavuttanut vähintään pronssimitalin. Mitali on ensimmäinen MM-mitali kautta naisnyrkkeilyn historian Suomessa.

urheilu
Nyrkkeilijä Hanne Mäkinen.
www.hanne2012.fi

Taktiikkana oli saada O´Connell hyökkäämään, jotta sen jälkeen voi tehdä oman vastahyökkäyksen ja saada osumapisteet. Taktiikka onnistui yli odotusten. Oletettavissa oli, että australialainen liikkuisi paljon sivusuunnassa. Käytetyn taktiikan avulla liike saatiin minimoitua ja sitä kautta saatiin hallittua ottelua.

- Ensimmäinen erä meni tarkkaillessa, mutta kun huomasin, että taktiikka puree ja saan houkuteltua hänet hyökkäämään, loput eristä olivat helppoja, Mäkinen sanoi.

- Oli upeaa, että taas kerran olimme luoneet juuri oikean taktiikan eikä sitä tarvinnut muuttaa ottelun kuluessa. Olen todella ylpeä Hannesta, hän otteli tänään todella upeasti, valmentaja Sanna Laine totesi.

Perjantain semifinaaleissa Mäkinen kohtaa Englannin Nicole Adamsin. Adams on 54-kiloisten MM-hopeamitalisti vuodelta 2008. Mäkinen kertoi, että häntä ei meriitit kiinnosta, koska englantilainen on voitettavissa. Mäkinen oli tänä keväänä harjoittelemassa Englannissa ja otti silloin harjoitusotteluita Adamsin kanssa. Taktiikkana on ottaa englantilaisen vahvin ase pois, mikä on sivuttain liikkuminen ja sieltä iskeminen. Mäkisen yksi vahvuus on eteen- ja taaksepäin liikkuminen, jota tullaan käyttämään hyödyksi eikä lähdetä rynnimään Adamsin nyrkkien tielle. Lisäksi eduksi voidaan lukea se, että Adams tuntuu olevan kovin ylimielinen.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat