Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Asikaisen EM-ottelu isketään Suomessa

Ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen ottelee kevättalvella Suomessa ylemmän keskisarjan Euroopan mestaruudesta. Asikaisen vastustaja helmi-maaliskuussa käytävässä ottelussa on puolalainen Piotr Wilczewski. Ottelun tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

urheilu
Asikainen ja Mäki kuvassa
YLE

- Uskallan sanoa melkoisella varmuudella, että Asikaisen ja Wilczewskin kamppailu järjestetään Suomessa. Ottelun tarkempi ajankohta julkistetaan myöhemmin, manageri Pekka Mäki kertoi YLE Urheilulle.

Wilczewski on otellut ammattilaisena 29 ottelua, joista voittoja on 28. Ainoan tappionsa puolalainen kärsi marraskuussa 2009, jolloin Curtis Stevens tyrmäsi Wilczewskin ensimmäisessä erässä. Asikainen on otellut ammattilaisena Wilczewskin tavoin 29 kertaa - voittoja on tullut 26, joista 17 tyrmäyksellä.

Asikainen on iskenyt nykyisessä sarjassaan - ylemmässä keskisarjassa - vain kaksi ottelua, joista suomalainen on voittanut molemmat. Mäki luottaa siihen, että tämä ottelumäärä riittää, jotta Asikainen on valmis ottelemaan Euroopan mestaruudesta.

- Tällaisiin tilaisuuksiin on tartuttava silloin, kun niitä on tarjolla. Wilczewskin ottelutyyli sopii hyvin Asikaiselle, kaveri on hieman hidas voimalyöjä, jonka iskut ovat luettavissa, Mäki kuvaili Asikaisen tulevaa vastustajaa.

- Asikaisen on yllettävä sataprosenttiseen esitykseen, jotta mestaruusvyö saadaan Suomeen. Olemme nähneet jo välähdyksiä siitä, miten Aminin kannattaa otella. Amin tietää vahvuutensa ja tavat, miten hän saa nujerrettua vastustajansa, Mäki kertoi.

Asikainen otteli keskisarjan Euroopan mestariksi vuonna 2006. Asikainen vaihtoi ylempään keskisarjaan puoli vuotta sitten, keväällä 2010.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat