Ruotsi voittoon EM-kenraalissaan - "Nyt se vasta alkaa"

Voittomaalin laukoi Zlatan Ibrahimovic, joka puhkui intoa ottelun jälkeen.

Erik Hamren (vas.) luotsasi Ruotsin voittoon EM-kenraalissa. Voittomaalin teki Zlatan Ibrahimovic (oik.). (Arkistokuva) Kuva: EPA

Ruotsi otti kotikentällään Tukholmassa voiton Serbiasta viimeisessä harjoitusottelussaan matkalla jalkapallon EM-lopputurnaukseen.

Sinikeltaisten voittonumerot kirjattiin 2-1 (1-1).

Ruotsin kärjessä pelannut Ola Toivonen iski ottelun avausmaalin 24. minuutilla. Serbian maalivahti Branimir Aleksic yritti napata Rasmus Elmin antaman kulmapotkun. Hän ei kuitenkaan saanut haltuunsa palloa, jonka Toivonen toimitti verkkoon.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Neven Subotic tasoitti Serbian kulmapotkusta.

Toivonen oli mukana myös voittomaalin syntymisessä. Hän kaatui toisen jakson alussa rangaistuspotkualueella, ja Zlatan Ibrahimovic tykitti rangaistuspotkusta loppunumerot. Maali oli Ruotsin supertähden uran 31. maaotteluosuma.

- Pelasimme hyvää joukkuetta vastaan ja onnistuimme voittamaan. Mutta nyt kaikki vasta oikeastaan alkaa. Tuntuu mahtavalta. Turnauksessa ovat kaikki parhaat pelaajat. Meillä ei ole mikään helppo lohko, mutta olemme EM-kisoissa, koska olemme hyvä joukkue, Zlatan sanoi TV4-kanavan haastattelussa ottelun jälkeen Aftonbladetin verkkosivujen mukaan.

Ruotsi kohtaa kisojen avausottelussaan maanantaina 11.6. Ukrainan, joka puolestaan hävisi tiistaina Turkille 0-2 (0-1).