Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Videman lataa: Dopingtestit lopetettava

Dopingtutkija Tapio Videman ottaa vahvasti kantaa dopingaineiden käytön vapauttamisen puolesta. Videman lakkauttaisi dopingtestit, koska huippu-urheilu on muuttunut viihdeteollisuudeksi.

urheilu
EPA

Videman peräänkuuluttaa ADT:n Puhtaasti paras -verkkosivujen Viestikapula-blogin kirjoituksessaan uutta sukupolvea, joka tunnistaisi todellisuuden ja luopuisi dopingtesteistä.

- Toisinaan on väitetty, että aineiden salliminen tekisi urheilusta pelkkää viihdeteollisuutta. Mutta meillähän on jo meneillään iso sirkus. Mikä siis lopulta muuttuisi? Nykyinen testaussysteemi takaa ainoastaan sen, että köyhät, lahjakkaat ja rehelliset urheilijat ovat jo lähtöviivalla muita jäljessä, Videman tykittää.

Videman viittaa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoihin, joissa dopingtestejä ei käytännössä tehdä lainkaan.

- Pohjois-Amerikassa asuessani en ole havainnut, että katsomoiden yleisömäärät olisivat vähentyneet dopingskandaalien myötä. Tästä voidaan päätellä, etteivät lehterit suinkaan tyhjenisi, jos kaikissa urheilumuodoissa käyttö myönnettäisiin ja sallittaisiin, Videman kirjoittaa.

Videman muistuttaa, että urheilufanit ärsyyntyvät siitä, että urheilijat usein valehtelevat kiellettyjen aineiden käytöstään. Todellisuus saattaa olla toisenlainen kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat