Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?

Ferrer pysäytti Murrayn ja haastaa Nadalin

David Ferrer kukisti melko odotetusti Andy Murrayn 6-4, 6-7, 6-3, 6-2 ja eteni ensimmäistä kertaa Ranskan avoimen tennisturnauksen välieriin. Välierissä Ferrer kohtaa Rafael Nadalin.

urheilu
David Ferrer.
AFP / Lehtikuva

Selkävaivojen kanssa muun muassa ottelussaan Jarkko Niemistä vastaan tuskaillut Murray joutui kovaan testiin erinomaista massapelaajaa Ferreriä vastaan, joka lähti ehkä lievänä suosikkina otteluun.

Ottelu oli armotonta massakenttätennistä, jossa Ferrer veti pitemmän korren. Välieräpaikka on yllättävää kyllä Ferrerille ensimmäinen Ranskan avoimissa. US Openissa ja Australian avoimissa Ferrer on yltänyt välieriin.

Näin maailman neljä kärkipelaajaa eivät kaikki ole tällä kertaa välierissä, kun Ferrer otti Murrayn paikan. Ferrer on maailmanlistalla kuudentena.

Ferrer mursi Murrayn syötön avauserässä kahdesti. Murray hankki seitsemän murtopalloa, mutta onnistui vain kerran. Avauserä meni näin espanjalaiselle 6-4.

Skotti siirtyi toisessa erässä murrolla 4-3 -johtoon, mutta Ferrer mursi heti takaisin. Erän ratkaisu siirtyi tie-breakiin, jossa Murray oli parempi luvuin 7-3.

Murray piti syöttönsä kolmannen erän aluksi. Sen jälkeen sade keskeytti kamppailun hetkeksi. Ferrer tuli sadetauon jälkeen terävästi kentälle. Hän otti kolme peliä peräkkäin ja siirtyi 3-1 -johtoon. Murray taisteli murron takaisin loistavalla pelillä.

Skotti kuitenkin menetti jälleen oman syöttönsä heti perään. Ferrer otti otteen haltuunsa, mursi Murrayn syötön vielä kerran ja vei erän 6-3.

Murray ei lannistunut, vaan mursi heti neljännen erän aluksi. Sitkeä Ferrer kuitenkin kuittasi jälleen heti takaisin. Espanjalainen vei Murrayn seuraavankin syötön, piti omansa, ja karkasi 4-1 -johtoon. Ferrer piti otteen loppuun asti.

Murray antoi tunnustusta Ferrerille.

- Maailman neljä parasta massapelaajaa ovat välierissä. Se joka pelaa parhaiten voittaa. Ehkä Rafa on pieni suosikki, skotti sanoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat