Suora

  • Urheilustudio 7.12.
  • Yhdistetyn MC: Lillehammer, joukkuekilpailun mäkiosuus
  • Yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuus, Lillehammer
  • Uinnin EM, alkuerät 7.12.
  • Naisten yhdistelmäkilpailu, Lillehammer
  • Urheilustudio 7.12.
  • Uinnin EM, alkuerät
  • Miesten yhdistelmäkilpailu, Lillehammer
  • Mäkihypyn MC: Lillehammer, naisten kilpailu

Ilmiömäinen Kings-maalivahti harvalukuiseen joukkoon

Jonathan Quick valittiin jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kanadalaisten hallitsema palkinto luiskahti toisena keväänä peräjälkeen yhdysvaltalaiselle pelaajalle.

urheilu
Jonathan Quick ja Stanley Cup.
AFP / Lehtikuva

Los Angeles Kingsin seurahistoriansa ensimmäiseen Stanley Cup -voittoon johdattanut Jonathan Quick on valittu jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Quick torjui pudotuspeleissä vakuuttavalla tavalla 16 voittoa 20 ottelusta.

- Tämä on valtavan hienoa. En voisi olla ylpeämpi tästä ryhmästä. Meidän oli taisteltava kaikesta. Meille ei annettu mitään, Quick hehkutti.

- Kaikessa on kyse taistelemisesta. Koko ajan pitää taistella. Siitä tämä organisaatio saarnaa, ja sen myötä tuntuu niin hyvältä olla nyt ykkönen.

Quick päästi koko pudotuspeleissä vain 29 maalia selkänsä taakse 20 ottelussa. Finaalisarjassa hän antautui vain seitsemän kertaa. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,41 ja torjuntaprosentti 94,6.

26-vuotias maalivahti on vasta kolmas yhdysvaltalaispelaaja, joka on voittanut Conn Smythe -palkinnon. Muut ovat olleet puolustaja Brian Leetch New York Rangersin mestaruuskeväänä 1994 ja Boston Bruinsin maalivahti Tim Thomas vuosi sitten.

Ylipäätään Conn Smythe -palkinto meni vasta kuudetta kertaa kanadalaispelaajien ulkopuolelle. Eurooppalaisista arvostetun palkinnon ovat voittaneet Nicklas Lidström 2002, Henrik Zetterberg 2008 ja Jevgeni Malkin 2009.

Conn Smythe on kuulunut käytännössä aina kanadalaispelaajalle, mutta viime vuosina trendi on muuttunut. Quick on neljäs ei-kanadalainen Conn Smythe -voittaja viiteen viimeisimpään kauteen.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat