Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Tekoniemi jatkoon tähtäinjousessa

Antti Tekoniemi ampui hienosti 32 parhaan joukkoon tauluammunnan MM-kisoissa Torinossa. Hänellä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa olympiapaikka.

urheilu
YLE

Tähtäinjousen pudotuskierrokset ammuttiin torstaina iltapäivällä. Antti Tekoniemi selviytyi suomalaisista ainoana jatkoon perjantain pudotuskierroksille. Hän voitti ensimmäisellä kierroksella Myanmarin Myo Aung Nayn uusinnassa ampumalla kympin vastustajan ysiä vastaan. Toisella kierroksella Tekoniemi päihitti Venäjän Alexei Belovin sarjapistein 6–4 .

- Luottavaisella mielellä ammuin tänään, koko viikon on ammunta toiminut hyvin. Eka matsi oli aika vaikea, vastustaja ampui tosi hyvin, mutta uusinnassa ottelu kääntyi sitten minun edukseni. Toinen matsi lähti tosi hyvin käyntiin, mutta kolmannella ja neljännellä sarjalla oli hieman vaikeuksia. Yksi huono suoritus vain kuitenkin mahtui tähän päivään. Viimeinen sarja oli taas ihan hyvä, Tekoniemi kertoi tyytyväisenä.

Aki Virtanen hävisi ensimmäisen kierroksen tiukan ottelun lopulta vasta uusinnassa Yhdysvaltojen Jacob Wukielle. Wukie ampui kympin Virtasen ysiä vastaan.

Matti Hatava putosi niin ikään ensimmäisellä kierroksella. Hän ampui isäntämaan Marco Galiazzoa vastaan, mutta joutui taipumaan italialaiselle pistein 1–7.

Naisten puolella Tanja Sorsa kohtasi niin ikään parempansa ensimmäisellä pudotuskierroksella. Italian Guendalina Sartori vei ottelun suoraan kolmella sarjalla pistein 6–0.

Olympiapaikat ratkeavat perjantaina

Perjantaina ratkaistaan henkilökohtaisessa kisassa jaossa olevien olympiapaikkojen kohtalo. Paikkoja on kahdeksalle maalle, jotka eivät joukkuekilpailussa ole saaneet olympiapaikkaa. Jäljellä olevien 32 miesampujan joukossa on 12 sellaista maata, joilla ei olympiapaikkaa vielä ole. Antti Tekoniemellä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa Suomelle maapaikka.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat