Suora

  • Urheiluruutu

Sharapova finaaliin ja maailman ykköseksi

Maria Sharapova eteni Ranskan avoimen tennisturnauksen finaaliin voittamalla välierässä Petra Kvitovan 6-3, 6-3. Samalla Sharapova varmisti nousevansa takaisin maailmanlistan ykköseksi ohi Victoria Azarenkan.

urheilu
Maria Sharapova
AFP / Lehtikuva

Sharapova on viimeksi ollut maailmanlistan ykkösenä vuonna 2008.

- Olkapääleikkaukseni jälkeen olin sadan ulkopuolella, mutta ajattelin, että jos olin ykkönen ennen sitä, pystyn tekemään sen uudestaankin, Sharapova sanoi.

Sharapova on voittanut urallaan kaikki muut Grand Slam -turnaukset paitsi Ranskan avoimet. Wimbledonin hän voitti 17-vuotiaana vuonna 2004, US Openin 2006 ja Australian avoimet 2008. Ranskassa Sharapova oli aiemmin ollut välierissä vuosina 2007 ja 2011. Nyt hänellä on mahdollisuus saada niin sanottu "ura-slam", eli kaikkien Grand Slam -turnausten voitot uran aikana. Sharapova kohtaa finaalissa yllättäjä Sara Erranin.

- On uskomaton tunne olla ensimmäisessä finaalissani täällä. Finaalista tulee kova. Hän on loistava massapelaaja ja siitä tulee kova haaste, Sharapova sanoi.

Maailmanlistan neljäntenä olevan Kvitovan ainoa Grand slam -titteli on Wimbledonista viime kesältä. Ranskan avoimissa tshekin paras saavutus tätä ennen oli paikka neljännellä kierroksella.

Tuulisissa oloissa pelatussa kamppailussa molemmat kovalyöntiset pelaajat saivat olla tarkkana pitääkseen lyöntinsä kentässä. Avauserässä Sharapova onnistui siinä paremmin.

Ensimmäinen syötönmurto nähtiin tilanteessa 2-2, kun Kvitovan lyönnit karkasivat sinne tänne ja Sharapova vei tshekin syötön puhtaasti. Erän päätteeksi maailmanlistalla vielä tämän viikon kakkosena oleva Sharapova mursi uudestaan ja vei avauserän 6-3.

Myös toisen erän ensimmäisen murron otti Sharapova. Sen ansiosta venäläinen meni 2-1 -johtoon, mutta Kvitova kuittasi heti seuraavassa syöttövuorossa ottamalle kamppailun ensimmäisen murtonsa.

Sharapova otti ratkaisevan murron tilanteessa 4-3. Sen jälkeen hän syötti voiton varmasti kotiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat