Ala-Huikku ei luovu olympiaunelmastaan

Jarkko Ala-Huikku oli pettynyt suoritukseensa painin MM-kisoissa Istanbulissa. Ala-Huikku kuitenkin vakuutti nousevansa vielä taistelemaan paikasta ensi kesän olympiakisoissa.

Jarkko Ala-Huikku painija paini MM-kisat 2011
Jarkko Ala-Huikun urakka MM-kisoissa Turkissa jäi kahteen otteluun. Hän yritti puolustaa loppuun asti.

Ala-Huikku aloitti tiistaina taistelun MM-mitalista puhtaalla 2-0-voitolla Sveitsin Patrick Stadelmannista. Suomalaispainijan tie nousi kuitenkin pystyyn jo toisessa ottelussa, kun serbi Davor Stefanek oli vahvempi 2-1-loppuluvuin.

- Se (ensimmäinen ottelu) oli rutiiniottelu, jossa pystyin puolustamaan ja tekemään matosta voittopisteet. Ei siinä ollut mitään erikoista. Keskikastinjätkistä täytyy voitto ottaa. Toinen oli tiukka ja pyöreä ottelu. Voitin ensimmäisen jakson, mutta kaksi viimeistä hävisin. Kova kaveri ja tiukka matsi, Ala-Huikku kertasi päiväänsä.

Ala-Huikku oli päivän päätteeksi silminnähden pettynyt MM-kisataipaleeseensa. Miehen mukaan Istanbulista jäi paljon parannettavaa.

- Taas yhdet MM-kisat ovat takana. Ei ne missään nimessä hyvin menneet. En ole miettinyt tästä eteenpäin. Elämä ja paini jatkuvat. Katsotaan mitä ensi kevät tuo tullessaan.

Ala-Huikku on voittanut urallaan kaksi EM-mitalia. Sofiassa vuonna 2007 pronssia ja Tampereella vuonna 2008 kultaa juhlinut seinäjokinen ei antanut MM-pettymyksen vaikuttaa tavoitteisiinsa.

- Tavoitteenani on tapella Lontoossa olympiavoitosta. Se tavoite ei ole muuttunut tämän kisan perusteella miksikään, Ala-Huikku korosti.