SLU-johtaja: Laittomaan rahapelitoimintaan ei pidä kehottaa

Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n puheenjohtaja Timo Laitinen on ottanut kantaa suomalaista rahapelijärjestelmää käsittelevään keskusteluun. Laitisen mukaan Korisliigassa pelaavan Loimaan Bisonsin urheilutoimenjohtajan kommentteja rahapeliyhtiöiden sponsorirahojen vastaanottamisesta voidaan pitää jopa lainvastaiseen tekoon kehottamisena.

urheilu
SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen. (Arkistokuva)
YLE

- Koripalloliigassa pelaavan loimaalaisen Bisonsin joukkueen urheilutoimenjohtaja on esittänyt julkisuudessa kommentteja, joita voitaisiin arvioida jopa lainvastaiseen tekoon kehottamiseksi. Hän kertoo joukkueen pitävän loukkaavana sitä, ettei se voi vastaanottaa yksityisen peliyhtiön tarjoamaa sponsorirahaa. Hän siis kritisoi sitä, että seura ei saa toimia lainvastaisesti, Timo Laitinen sanoo SLU:n tiedotteessa.

Urheilutoimenjohtaja harmitteli torstaina Bisonsin verkkosivuilla, ettei loimaalaisseura pysty Veikkauksen monopolin vuoksi tekemään yhteistyötä muiden vedonlyöntiyhtiöiden kanssa. Hän pitää myös Veikkauksen 1500 euron suuruista tukea Korisliigan joukkueille naurettavana.

Urheilutoimenjohtajan mukaan seura saisi ulkomaiselta rahapeliyhtiöltä huomattavasti suurempaa rahallista tukea. Laitisen mukaan urheilutoimenjohtajan toiveet estää laki.

- Urheiluseuratoimijoiden pitää ymmärtää eettinen vastuunsa ja hahmottaa suomalaisen rahapelimallin kokonaisuus. Suomessa on eduskunnan säätämä kansallinen rahapelimonopoli. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että yksityiset rahapeliyhtiöt eivät saa mainostaa eivätkä järjestää rahapelejä Suomessa.

- On moraalitonta, että järjestäytyneessä urheilutoiminnassa edunsaajien joukossa toimiva taho kohdistaa kritiikkinsä Veikkaukseen, joka on operatiivinen toimija. Jos haluaa esittää kritiikkiä, se on suunnattava lain säätänyttä eduskuntaa kohtaan.

- On kuitenkin syytä huomata, että kansallisesta rahapelijärjestelmästämme vallitsee erittäin laaja yhteisymmärrys. Harvassa ovat ne tahot, jotka sahaavat omaa oksaansa ja haluavat ehdoin tahdoin rapauttaa järjestelmän, joka tekee suomalaisille monin tavoin hyvää.

- Yksinoikeusjärjestelmällä tavoitellaan ensisijaisesti ammattimaisen rikollisuuden estämistä ja pelihaittojen ehkäisemistä, Laitinen selvittää.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat