Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Mestiksen kohtalonpäivään viikko - jääkö seuroja ilman lisenssiä?

Jääkiekon Mestikseen on alkavalle kaudella laadittu lisenssijärjestelmä. Viikon päästä perjantaina selviää, mitkä joukkueet täyttävät lisenssin ehdot ja mitkä eivät.

urheilu
Mestis.
www.mestis.fi

Jääkiekon Mestikseen otetaan alkavalla kaudella käyttöön lisenssijärjestelmä. Koska vastaavaa lisenssijärjestelmää ei ole aikaisemmin ollut, seuroille on haluttu antaa riittävästi aikaa hoitaa asiansa kuntoon. Tuo aika on täynnä ensi viikon perjantaina.

- Ensimmäinen lisenssi on ollut riittävän haastava seuroille, eikä sitä ole haluttu lopettaa johonkin tiettyyn päivämäärään. Olemme katsoneet asiallisesti ja tehneet myös valmiiksi 12 joukkueen sarjaohjelman ensi kaudeksi. Se selviää 15. päivä, onko se näin. Olemme antaneet seuroille totuttautumisvaiheen tähän toimintaan, Mestiksen kehitysjohtaja Arto Sirviö selvittää.

Asiaa puitiin jo menneellä viikolla Vierumäellä, kun seurat olivat koolla. Sirviön mukaan viikon päästä perjantaina on ehdoton takaraja.

- Jos siitä alettaisiin siirtämään päätöksiä, tullaan jo peliteknisiin seikkoihin. Sarjaohjelma pitää pystyä lyömään lukkoon, jotta seurat voivat myydä ottelujaan. Meidän tahtotilamme on, että ensi perjantain jälkeen pystymme - toivottavasti 12 joukkueelle - julkaisemaan nopeasti sarjaohjelman. Seurat saavat siitä työkalun omalle myynnilleen.

Jokipojilla ollut ongelmia lisenssin ehdoissa?

Sirviön mukaan seurat - jotka olivat tiiviisti mukana järjestelmän luonnissa alusta asti - ovat ottaneet lisenssijärjestelmän pääasiassa hyvin vastaan. Lisenssihaun yhteydessä on tullut ongelmia esille joidenkin seurojen kohdalla.

- On siellä määrättyjä juttuja. Osa koskettaa aivan pieniäkin juttuja, koska ensimmäisellä kerralla haluttiin tehdä tarkka rakenne. Isoin haaste on ollut se, että seuroilla on ollut kiireessä materiaalin toimittamisessa viivettä. Emme ole halunneet, että se viive on lisenssin tuhoava elementti. Mieluummin olemme auttaneet heitä, koska tämä on ensimmäinen laatuaan Mestiksessä.

Yksi merkittävistä kohdista lisenssissä on ollut se, että maksamattomia maksuja ei saa olla. Yle Urheilun tietojen mukaan ainakin viime kauden hopeajoukkueella Joensuun Jokipojilla on ollut vaikeuksia täyttää lisenssin ehtoja. Sirviö ei tässä vaiheessa ota kantaa yksittäisiin seuroihin.

- En lähde kommentoimaan yhdenkään seuran tilannetta, koska olemme yhteisesti päättäneet, että 15. päivä on meille tällainen takarajapäivä, Sirviö kuittasi.

- Näen sen (kaikkien joukkueiden lisenssin saannin) hyvänä realismina. 15. päivä tuo vastauksen siihen. Nyt olemme tehneet jo päätöksen, että tulevaisuudessa siirrämme tätä lisenssinhakupäivämäärää pikkuisen aikaisemmaksi. Näin pystymme jo toukokuun aikana vastaamaan siihen, kuka sarjassa pelaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat