Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Suomalaisvoimistelijoilta olympiakisat sivu suun - "päivä oli painajainen"

Suomen miesten taipaleet telinevoimistelun MM-kisoissa Tokiossa katkesivat lyhyeen, kun yksikään kolmesta voimistelijasta ei yltänyt finaaleihin. Heikko menestys tarkoittaa Voimisteluliiton lajipäällikön Jani Tanskasen mukaan sitä, ettei suomalaismiehiä nähdä ensi kesänä Lontoon olympiakisoissa.

urheilu
Tomi Tuuha voimistelu
YLE

Viime vuonna telinevoimistelun EM-kisoissa hypyssä kultaa napannut Tomi Tuuha kilpaili Tokiossa hypyssä, renkailla, nojapuilla ja permannolla. Kokenut Sami Aalto sekä 6-ottelun Suomen mestari Heikki Niva puolestaan tavoittelivat olympiapaikkaa ottelussa. Kaikki karsiutuivat loppukilpailuista.

- Suomen päivä oli tänään miesten kilpailussa aivan painajainen. Sami Aallon kilpailu loppui heti ensimmäisellä telineellä loukkaantumiseen. Tomin (Tuuha) toinen hyppy päättyi kaatumiseen, ja kolmas voimistelija Heikki Niva epäonnistui kahdella telineellä isosti. Tämän perusteella voi sanoa, ettei suomalaisia miesvoimistelijoita Lontoon olympialaisissa nähdä, Jani Tanskanen kertoi YLE Urheilulle puhelimitse.

Suurin pettymys lienee 21-vuotiaan Tomi Tuuhan karsiutuminen MM-finaaleista.

- Ensimmäinen oli ihan hyvä hyppy, mutta siinäkin oli pieni askel eteenpäin, joten sekään ei ollut riittävän hyvä finaaliin. Toisesta hypystä en ehtinyt Tomin kanssa jutella. Hän joutui ilmassa koukistamaan hieman jalkojaan ja tuli loppujen lopuksi hieman yli, Tanskanen kertasi.

Tanskasen mukaan Tokiossa oli etukäteen odotettavissa parempaa menestystä.

- Pojat ovat voimistelleet sillä tasolla, että olin hyvin luottavainen. Urheilussa voi kuitenkin aina käydä mitä vain. Maapaikka olisi tullut ainakin jatkokarsintaan yhdeksän kertaa kymmenestä, mutta tänään oli se päivä, jolloin se ei tapahtunut.

Tokiossa Kansainvälisen Voimisteluliiton edustustehtävissä oleva Tanskanen uskoo kuitenkin suomalaismiehillä olevan edessään valoisa tulevaisuus.

- Tästä mennään vielä eteenpäin. Samia lukuun ottamatta Heikki ja Tomi ovat todella nuoria voimistelijoita. Tästä on otettava oppia, palattava harjoitussalille sorvin ääreen ja tultava parempana takaisin, Tanskanen painotti.

Vaikka olympiapaikka jää miesten puolella tällä kertaa vain haaveeksi, saatetaan suomalaisvoimistelijoita silti nähdä Lontoossa.

- Naisten kilpailun perusteella laskeskelimme, että Annikan (Urvikko) sijoitus riittää maapaikan jatkokarsintaan, joka käydään tammikuussa Lontoossa. Uskoisin, että Annikalla on siellä mahdollisuus saada olympiapaikka, Taskanen kertoi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat