Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koskelalle voitto maailmancupin avauksessa

Pekka Koskela voitti pikaluistelun maailmancupin 500 metrin kisan ajalla 35,00. Voitto tuli vain sadasosan erolla ennen hollantilaista Jan Smeekensiä.

urheilu
YLE

Kolmas oli japanilainen Yuya Oikawa. Mika Poutala oli kisan 14:s ajalla 35,49. Pikaluistelun maailmancup alkoi perjantaina Tsheljabinskissa, Venäjällä.

- Tämä tehtiin ihan normaalilla työllä. Syksy on vedetty aika aktiivisesti jäätä ja teräpuolella on päästy eteenpäin. Ehkä se vähän vaatii potkua miehestäkin, Koskela sanoi.

Tsheljabinsk oli suomalaisille uusi paikka, mutta olosuhteet osoittautuivat hyviksi.

- Ehdin käydä pari kertaa jäällä ja todeta, että jää on hyvä. Luistin toimi niin, että kaarteissa oli pitoa, Koskela kertoi.

Koskela tunsi kilpailun aikana, että vauhti on hyvää.

- Kyseessä oli kauden ensimmäinen startti. Ei osannut sanoa, mikä aika voisi olla, mutta siltä tuntui, että tultiin vauhdikkaasti maaliin asti.

Markus Puolakka sijoittui B-ryhmän 500 metrillä kuudenneksi lupaavalla ajalla 35,84. Maailmancup-jäällä nähtiin pitkästä aikaa suomalainen naisluistelija. Vasta 19-vuotias Elina Risku luisteli ensimmäisen kilpailustarttinsa aikuisten maailmancupissa. Hän luisteli naisten B-ryhmän 500 metrillä kelvollisen ajan 40,77. Sillä hän jäi kuitenkin ryhmänsä viimeiseksi.

Kilpailut jatkuvat suomalaisten osalta lauantaina, jolloin luistellaan toinen 500 metriä. 1000 metrin kilpailu on vuorossa sunnuntaina.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat