Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic lähellä suurta tennishistoriaa

Novak Djokovic on yhden voiton päässä historiallisesta tempusta. Jos Djokovic voittaa Ranskan avointen finaalin sunnuntaina, hän on kaikkien Grand Slam -turnausten hallitseva mestari. Viimeksi samaan on pystynyt Rod Laver vuonna 1969.

urheilu
Novak Djokovic.
AFP / Lehtikuva

Kyseessä ei ole Grand Slam, joka tarkoittaa kaikkien neljän turnauksen voittamista samana vuonna, mutta joka tapauksessa erittäin harvinainen temppu.

Djokovic voitti välierässään Roger Federerin 6-4, 7-5, 6-3. Loppuottelussa hän kohtaa kuusinkertaisen Ranskan avointen mestarin, loistavassa iskussa olevan Rafael Nadalin. Nadal tekisi puolestaan historiaa, jos hän voittaisi seitsemännen kerran Ranskan avoimet.

Djokovic ei ole Ranskan avoimissa koskaan edennyt finaaliin asti. Viime vuonna Federer kukisti serbin juuri vastaavassa vaiheessa. Sen jälkeen Djokovic voitti Wimbledonin ja US Openin sekä tämän vuoden alussa Australian avoimet.

Federer johti miesten keskinäisiä otteluita 14-11, mutta Djokovic oli voittanut viisi kuudesta edellisestä kohtaamisesta.

Sveitsiläisellä oli mahdollisuutensa toisessa erässä, jota hän johti useaan kertaan murrolla. Djokovic oli kuitenkin kokonaisuutena vahvempi. Yksi ratkaiseva tilasto oli helpot virheet, joita Federer teki 46 ja Djokovic vain 17.

Federer löi kämmenlyöntiään terävästi ja otti ensimmäisen murron tilanteessa 2-2. Ilo ei kestänyt kauaa, sillä Djokovic mursi heti takaisin. Djokovic pelasi armottoman vahvaa ja varmaa peliään, mursi toisenkin kerran ja vei avauserän 6-4.

Toisen erän alussa Federer taisteli hienosti Djokovicin syöttövuoron itselleen muutaman todella näyttävän pallon avulla. Sveitsiläinen sai hengen päälle. Hän mursi maailmanlistan ykkösen seuraavankin syöttövuoron.

Djokovic sisuuntui ja otti yhden murroista takaisin nopeaan tahtiin. Djokovic oli lähellä menettää syöttönsä jälleen kerran, mutta hän selvisi tilanteesta ja otti sen jälkeen toisenkin murron takaisin.

Toinen erä oli varsinaista murtojen juhlaa. Tilanteessa 4-4 Federer mursi jälleen ja pääsi syöttämään erävoitosta. Sveitsiläinen ei kuitenkaan onnistunut, vaan Djokovic tasoitti 5-5:een. Lopulta Djokovic vei toisen erän 7-5, vaikka Federer johti erää ensin tuplamurrolla ja sitten vielä uudestaan murrolla.

Kolmannessa erässä Federer ei enää jaksanut uskoa voittoon. Djokovic vei erän 6-3.

Suosittelemme

Tuoreimmat