1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Arhinmäki palkitsi tienraivaajia 20 000 eurolla

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on jakanut tämänvuotiset Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot viidelle suomalaiselle urheilijalle. Palkinnoissa korostuivat lajiensa tienraivaajat sekä ensimmäiset suomalaiset arvokisamenestyjät.

Kuva: YLE

Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saivat paralympiavoittaja, pöytätennispelaaja Kimmo Jokinen, MM-kultamitalisti, jousiampuja Kyösti Laasonen, MM-kultamitalisti, keihäänheittäjä Tiina Lillak, viestin olympiapronssimitalisti, hiihtäjä Toini Pöysti ja viestin kaksinkertainen olympiahopeamitalisti, ampumahiihtäjä Esko Saira.

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se myönnetään tunnustuksena merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta. Pro Urheilu -mitalit myönnettiin seitsemälle urheilussa vaikuttaneelle henkilölle.

- Te olette olleet lajeissanne tienraivaajia, ensimmäisiä arvokisamenestyjiä sekä lajinne airuita. Teidän urheilu-uranne ajoittui valtaosin aikaan jolloin urheilu ei vielä ollut ammatti. Teidän ansiostanne me suomalaiset olemme saaneet nauttia niistä elämyksistä, jotka ovat säilyneet ja säilyvät muistoissamme, ministeri Arhinmäki sanoi tiedotteessa.

Kymmenettä kertaa jaetut, kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnittelemat Pro Urheilu -mitalit myönnettiin seitsemälle suomalaiselle urheilijalle tai urheilussa muuten keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle.

Mitalin saivat ralliautoilija Markku Alén, urheiluvaikuttaja Nisse Hagman, jääkiekkoilija Jari Kurri, jalkapalloilija ja jalkapallovalmentaja Tommy Lindholm, voimisteluvaikuttaja, koreografi Tuula Luhtanen, jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Kalevi Numminen ja urheilutoimittaja Esa Sulkava.