Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Suomalaiset purjehtivat kaksi lisäpaikkaa Lontooseen

Veljekset Joonas ja Niklas Lindgren ovat varmistaneet Suomelle olympiapaikan Lontooseen purjehduksen 470-luokassa. Lindgrenit varmistivat olympiakisapaikan ensi kesän kisoihin Australian Perthin MM-kilpailuissa. Veljekset sijoittuivat MM-kisojen 470-luokassa sijalle 22. Lauantaina olympiapaikan Suomelle varmisti myös Finnjollissa 12. sijalle purjehtinut Tapio Nirkko.

urheilu
470 yleiskuva
YLE

Australian MM-kisoista 470-luokassa olympiakisapaikan Lontooseen varmisti 19 parasta maata. Lindgrenit sijoittuivat maavertailussa sijalle 16, kun olympiaisäntä Britanniaa ei lasketa mukaan maavertailuun.

- Voisi sanoa, että menimme vaikeuksien kautta voittoon, kun saimme kuitenkin maapaikan. Viikko oli yhtä vuoristorataa, kippari Joonas Lindgren sanoi.

Finnjollissa Nirkko varmisti lauantaina Suomelle MM-kisojen neljännen olympiapaikan. Nirkko sijoittui Australiassa 12. sijalle, joka riitti kirkkaasti olympiakisapaikan varmistamiseen.

- Positiivista kisoissa oli, että sain niille nousujohteisen päätöksen. Kilpailun loppu oli sitä tasoa, jolla minun olisi pitänyt pystyä purjehtimaan alusta asti, Nirkko kommentoi.

Multala kukisti jälleen Tenkasen

Laser radial -luokassa Suomelle maapaikan varmistaneet Sari Multala ja Tuula Tenkanen kävivät lauantaina tiukkaa kisaa siitä, kumpi pääsee sunnuntain kymmenen parhaan mitalilähtöihin. Torstain jälkeen kuudentena purjehtinut Multala putosi lauantain ensimmäisen lähdön jälkeen 11. sijalle ja Tenkanen vajosi yhdeksänneltä sijalta kymmenenneksi. Päivän viimeisessä lähdössä kokenut Multala veti kuitenkin pidemmän korren ja nousi kymmenenneksi ohi Tenkasen.

- Tänään oli todella vaikeata. Rata-alue oli erilainen kuin mitä meillä on ollut muina päivinä. Aallonmurtaja tuli vastaan aika nopeasti, se oli aika haastavaa. Olisi pitänyt päästä startissa paremmin irti. Siinä tuli paljon ylimääräisiä käännöksiä, päivän ensimmäisessä lähdössä 31. sijalle purjehtinut Multala kertoi YLE Urheilun haastattelussa.

Multala on ainoa suomalaispurjehtija, joka nähdään sunnuntaina kymmenen parhaan mitalilähdössä, jossa jaetaan tuplapisteet. Finaalissa Multala ei voi nousta korkeintaan yhden sijan ylöspäin.

Suomen Laser radialin olympiaedustaja ei ratkea vielä Perthin aalloilla. Suomen edustuspaikka ratkeaa Palman regatan jälkeen.

- Paljon mukavampi on olla kaksi karsintakisaa edellä kuin kaksi karsintakisaa perässä. Tenkasen on käytännössä pakko voittaa minut siellä. Minulla on mahdollisuus taktikoida, mutta pitää miettiä vielä, Multanen pohti Suomen olympiaedustuspaikan kohtaloa.

- Ainoa tavoitteeni oli olla paras suomalainen täällä ja se toteutui, Multala päätti.

RSX-purjelautailussa jo olympiapaikan varmistanut Tuuli Petäjä sijoittui 16. sijalle. Petäjä kipusi lauantaina kaksi sijaa ylöspäin.

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Annina Takala voittivat lauantain viidestä purjehduksestaan kolme ja hävisivät kaksi. Toinen karsintakierros jatkuu sunnuntaina. Lehtisen tiimin tulee sijoittua kahdeksan parhaan maan joukkoon, jotta he saavat olympiapaikan jo Perthistä.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat